dijous, 22 d’agost del 2024

Mighty Morphin vol. 3

Títols originals: Mighty Morphin #9 - 12
Autors: Guió: Ryan Parrot. Dibuix: Marco Renna i Dan Mora (cap. 10). Color: Walter Baiamonte, amb assist. de Katia Rinalli i Sara Antonellini, i Raúl Angulo, amb assist. de Jose Enrique Fenández (cap. 10). Portada d'Inhyuk Lee. Dissenys dels eltarians, el nou Green Ranger, el monjo bandorià i l'assassí de l'Espectre Fosc per Dan Mora.
Traducció per: Ariel Abinati
Publicat per: Moztros, juny de 2024
Format: Cartoné - 17 x 26 - 112 pàgines -  Color
Preu: 20,90 €


En finalitzar-se la primera fase de publicació dels còmics de les sèries Mighty Morpin Power Rangers i Go Go Power Rangers el passat novembre de 2023, Moztros no va tardar gens a estrenar  la segona fase la qual està formada per les sèries Mighty Morphin i Power Rangers, de les quals el primer volum de Mighty Morphin fou novetat de desembre.

Aquesta nova era de còmics dels coneguts superherois americans es va estrenar el 2016 per Boom! Studios amb les sèries Mighty Morphin Power Rangers i Go Go Power Rangers amb les quals es va modernitzar i redefinir des dels seus fonaments l'univers dels Power Rangers, millorant-lo i transformant-lo per sempre. Amb la finalització d'aquestes dues sèries amb els respectius capítols 55 de MMPR i 32 de GGPR, en les quals molts dels esdeveniments es combinen números de les dues sèries, es tanca una primera fase, que dóna lloc a la segona, que tal com he mencionat té lloc amb les capçaleres Mighty Morphin i Power Rangers, totes dues constant de 22 capítols, havent-se entrenat originalment el novembre de 2020 i finalitzant-se l'agost de 2022. En la primera seguirem les aventures dels Power Rangers de la Terra i en la segona, les aventures dels Omega Rangers.
 
Moztros publicarà les dues sèries alternativament, fins als seus volums números 6, els darrers de les dues sèries.

Aquest segon volum de Mighty Morphin, ens trobem els capítols 9 a 12. 

Els eltarians seran els grans protagonistes d'aquest volum. Recordem que Zeyla d'Eltar, qui s'havia camuflat com a Candice, ha estat capturada per Lord Zedd. I, per altra banda, en Zordon rep una comunicació des d'Eltar. En Zartus, el guardià suprem actual i antic company seu, li demana la col·laboració per fer front una amenaça que no té res a veure amb cap que s'hagin trobat abans: els éssers que ja coneixem anomenats empíreals.

Inicialment, tot indica que en Zartus ha vingut a la Terra amb bones intencions, però a mesura que avança la història veurem, que les intencions són tot el contrari, i que els seus retorçats plans, es remunten a fa deu mil anys, quan en  Zordon encara era un guardià d'Eltar.

Davant d'aquesta nova amenaça del tot inesperada, les tensions que hi ha entre els Power Rangers s'hauran de resoldre per fer-hi front: les que hi ha entre en Billy i en Zordon, en Tommy i en Matt i, per tant, la necessitat de cooperar amb la Grace i Promethea. 
 
I serà al passat on se'ns revelarà tota la veritat que ara s'està vivint al present, que se'ns mostrarà a les pàgines inicials dels capítols 9, 11 i 12, i tot el capítol 10, que serà el més clarificador, alhora que ens mostrarà el fosc passat del personatge que il·lustra la portada d'aquest volum: en Lord Zedd.

Així continua aquest nou arc argumental conegut com a Poder Il·limitat (Unlimited Power), amb un volum amb moltes revelacions inesperades.
 
Cada capítol, al principi, té la seva portada oficial, les quals són d'Inhuk Lee. Al final del volum també hi tenim una galeria de portades, sent els seus autors els següents: Eleonora Carlini, Goñi Montes, Rian Gonzales, Joe Quinoes i Dan Mora.

Després de la publicació d'aquest tercer volum de Mighty Morphin, com a novetat del passat juliol vam tenir el volum únic Universo Power Rangers. I ja com a novetat de setembre, arribarà el tercer volum de Power Rangers.