diumenge, 14 d’octubre del 2012

Akameshi

Títol: Akameshi
Títol original: Akameshi
Autors: Giovanni Gualdoni (guió) i Stefano Turconi (dibuix)
Publicat per: Recerca Editorial, juliol (nº1) i agost (nº2) de 2006
Format: Quadern engrapat, 50 pàgines, Color
Preu original: 3,50€.

Tal com vaig comentar, al mercat d'antiguitats de la Fira d'Igualada, vaig comprar dos còmics en català de la desapareguda Recerca Editorial: Akameshi i Serenity, tenint dos números cada un.

Recerca Editorial amb Akameshi iniciava la col·lecció Valhalla dedicada a la fantasia, de caire mensual i amb edicions en català i castellà. 

Al primer número d'Akameshi, titulat El cant del mar, coneixerem i seguirem la guerrera Akameshi i el monjo Uraga en el seu viatge per destruir els Tama, una mena de déus diabòlics. Durant aquest viatge coneixeran en Hayashi Nabuiro, un samurai al servei d'un senyor feudal.

Al segon número, Els fantasmes del passat, en la seva recerca dels Tama, coneixerem part del passat de l'Akameshi i l'Uraga en el moment en que es van conèixer. Per altra banda, el samurai Hayashi seguirà els rastres dels dos anteriors per unir-se a ells. 

El dibuix d'Akameshi és atractiu, que recorda molt a una de les pel·lícules Disney, Mulan. Stefano Turconi va tenir una etapa professional a la Disney italiana. 

El guió també es atractiu la llastima és que l'obra tingui dos números acabant d'una manera molt inconclusa, quedant-te amb les ganes de saber-ne més, sobre tot pel que fa al passat dels protagonistes, la batalla amb els Tama, i la relació entre l'Akameshi i en Hayashi, sabent tal i com es van conèixer. 

El punt negatiu de l'edició en català és la traducció que en molts moments es veu clarament que s'ha fet a partir del castellà, amb una falta de revisió del text, havent-hi fins i tot un frase curta en castellà.