dilluns, 1 d’octubre del 2012

Els drets de Musculman són dels autors

Amb la pèrdua de les llicencies de Shueisha per part d'EDT, alguns ens preguntàvem per que Musculman no l'havia perdut, si tan el Musculman orginal, com la seva nova continuació o la Segona Generació són o han estat publicats per l'editorial japonesa. Doncs Joan Navarro ens ha donat la resposta si més no pel Musculman original (i pels altres, suposo jo): "Els autors, el duet Yudetamago, han recuperat els drets de l'obra i el personatge".
 

El motiu de la resposta és que Joan Navarro es pregunta si fora viable una edició en castellà. Em permeto la meva opinió: No. L'anime de Kinnikuman, Musculman en català, sols va ser emès en els territoris de parla catalana de l'Estat espanyol, per tant una versió en castellà i a més d'una serie molt antiga amb un dibuix als primers toms bastant antiquat valguem la redundància, són punts negatius a l'hora de fer-ne una edició en castellà. Musculoman? No correm riscos innecessaris, Senyor Navarro.

4 comentaris:

scaramanga ha dit...

Doncs ara estan continuant l'obra original, i han pres la numeració per on era. a veure si ho acabem veient per aquí.

Llop Segarrenc ha dit...

N'estic al corrent. Si mai arribés la continuació, el lògic fora segons la nostra númeració i per tant en tom doble:

37 i 38 = 19
39 i 40 = 20, etc

Ara bé, abans d'això preferia Muculman Segona Generació (Kinnikuman Nisei), que està tancada i per donar temps a la nova continuació. Ah i per demanar i essent frikis: Lluita, Menja-tallarines! (Tatakae! Ramenman)

Moroboshi ha dit...

Segons vas comentar, Lupus, no tenen pas intenció de treure'n res més, oi? Tot i les suposades bones vendes que va tenir.

No veig massa factible que ho treguin en toms dobles, si es donés el cas, més que res perquè suposo que ho van fer per a incentivar la compra d'una obra relativament llarga com és Musculman. Però em conformaria amb veure-la en el format que fos. I sí, estaria bé Nisei, però si no ho han fet fins ara...

Llop Segarrenc ha dit...

Si van treure Musculman en format doble és per que ja existia una edició doble japonesa. Davant d'això, seria el més lògic si s'animessin amb la nova continuació no crec que hi hagi cap problema en fer-ho també en format doble.

Ara com que la història és recent amb pocs toms al mercat, segurament es podrien decantar per la Segona Generació, tal com he comentat anteriorment.