divendres, 30 de novembre del 2012

Negima! Magister Negi Magi

Títol: Negima! Magister Negi Magi
Títol original: Mahô Sensei Negima! (魔法先生ネギま!, lit. Màgia Mestre Negima!)
Autor: Ken Akamatsu
Publicat per: Editores de Tebeos (Ediciones Glénat España), octubre de 2005 a octubre de 2012
Format: Tom normal, rústic amb sobrecoberta, 192 pàgines.
Toms: 38
Preu: 7,5€/tom

Negima! Magister Negi Magi és un dels meus primers manga. Fou la tardor  de 2005, segurament el novembre, quan m'iniciava al món del manga, quan buscant alguna sèrie per començar em vaig topar amb Negima!, publicat per Ediciones Glénat, el qual el seu primer i únic tom en aquells moments portava una cinta envoltant el tom indicant que era de l'autor de Love Hina, del qual jo en coneixia l'anime emès pel 3xl.cat.

A Love Hina, ens trobem amb un noi  el qual havia de conviure amb tot de noies en una residencia, el típic shônen manga harem, a Negima! l'autor, en Ken Akamatsu repetia la formula, però amb variacions, el protagonista és un nen mag de 10 anys, en Negi Springfield que ha de fer de professor a tot de noies adolescents, un "Harry Potter harem manga". Tenint la bona referència de l'anime de Love Hina, no vaig dubtar ni un moment en fer-me Negima! Magister Negi Magi. I així cada dos mesos, amb algun que altre retard, s'ha arribat al passat mes d'octubre passat que coincidint amb el Saló del Manga, en va sortir l'últim tom, el 38.

L'edició de Glénat/EDT

Tal com ja he dit i com ja deveu saber, l'editorial encarregada de la seva publicació fora Ediciones Glénat, ara sota el nom d'Editores de Tebeos. Negima!  des del principi ha tingut una periodicitat bimestral amb algun que altre retard més o menys llarg, allargant-se la periodicitat sobre tot en els últims toms.

Fins el número 28 (octubre 2010), l'enquadernació era cosida i encolada, però a partir del 29 (desembre 2010) fins al darrer, l'enquadernació és només encolada. A més cal afegir que dels números 29 al 32 inclòs (desembre 2010 - juny 2011), per exigències de la case mare francesa, Glénat es va veure obligada a canviar la qualitat de paper, rebaixant-la. A partir del 33 (octubre 2011) però va recuperar el paper de sempre. 

Al Saló del Còmic de l'any 2011 sortia el rumor que Glénat França es volia vendre la seva filial espanyola, l'octubre es confirmava doncs que els nous propietats serien els mateixos Joan Navarro i Félix Sabaté. Els canvis doncs afortunadament serien pocs, sent el principal, el canvi de nom de l'editorial, sabent-se finalment el mes de març d'enguany: Editores de Tebeos. Així doncs la conseqüencia immediata fora el canvi de logotip, passant de "Glénat" a "EDT". Així doncs els primers 36 toms porten el logo Glénat i els dos últims el logo EDT.


Les conclusions

Des de l'inici de la publicació fins al final han estat 7 anys (9 al Japó), que és diu ràpid però són uns quants anys, en els quals he anat seguint les aventures d'en Negi Springfield,  veient com com es desenvolupava en mig de tantes noies i a la vegada com anava progressant per esdevenir un Magister Magi. Sempre havent-hi present la picantor de les noies en molts casos lleugeres de roba conjuntament amb l'acció protagonitzada pel petit mag i les seves alumnes envers els diferents perills que s'han anat trobant.

Negima! Magister Negi Magi és sense dubte un manga d'èxit. En aquests, els seus autors tenen la mania d'allargar-los fins a l'infinit, però d'aquesta obra, en Ken Akamatsu ha explicat la història en 355 capítols recopilats en 38 toms, quantitat prou acceptable, també mencionar que l'últim arc argumental, el del Món Màgic, ocupa ben bé la meitat de la història, 20 toms. Però tot i això, Ken Akamatsu ha deixat alguna incògnita per desvetllar, amb la possibilitat en en el futur reprengui Negima! altre cop en una seqüela.

Ha estat un plaer seguir Negima!, i amb Love Hina, tenir les dues obres d'èxit de Ken Akamatsu. 


LA VERDADERA MAGIA CONSISTE EN ECHARLE UN POCO DE VALOR.
HAY QUE SER AMBICIOSOS EN LA VIDA
ESE EL PASO QUE CAMBIA EL MUNDO ENTERO

(LA VERITABLE MÀGIA CONSISTEIX EN TIRAR-LI UNA MICA DE VALOR.
CAL SER AMBICIOSOS A LA VIDA
AQUEST ÉS EL PAS QUE CANVIA EL MÓN SENCER)

2 comentaris:

Moroboshi ha dit...

Celebro que t'hagi agradat, almenys no hauràs sentit que llençaves els diners, però jo me la vaig començar i la vaig deixar córrer, i per feina en vaig revisar uns quants volums més endavant. La sensació, força dolenta. Pesat, allargat fins a l'extrem... Res a veure amb Love Hina, per a mi. Potser el tema de la màgia no m'acaba de cridar, però sens dubte 38 volums em semblen excessius per a una història així.

Ara, com he dit, si a tu t'ha agradat millor!

Llop Segarrenc ha dit...

Hi ha algun tom del festival de Mahora, ara no recordo quin, que literalment no serveix per a res i bastant pesat.
Clar que havent-hi molts personatges i volent-los-hi donar protagonista a tots, també es un factor a tenir en compte.

Però bé l'aspecte final, és que l'autor en lloc d'allargar-se infinitament ha volgut posar un final, cosa que segons quins manga costa moltíssim.