diumenge, 13 de gener del 2013

Game of Thrones 1a Temporada

Després llegir els 5 primers llibres de Cançó de gel i foc de George R.R. Martin publicats per Alfaguara i una de les seves adaptacions, el primer còmic recopilatori de Joc de trons publicat per Estrella Polar (Grup 62), em quedava pendent una altra adaptació, la seva sèrie televisiva, sota el nom de Game of Thrones.

La sèrie agafa el nom del primer llibre de la saga literària, la qual fins al moment consta de 2 temporades, estrenant-se la tercera el proper 31 de març. Així doncs tocava iniciar-me i recordar altre cop les pàgines que havia llegit fa mesos ara en format televisiu amb la primera temporada de Game of Thrones, fent-ho en versió original subtitulada en català.

Cases: Arryn (Falcó), Baratheon (Cérvol), Greyjoy (Kraken),
Lannister (Lleó), Stark (Llop fer), Targaryen (Drac de tres caps), Tully (Truita)

Voler adaptar unes 800 pàgines en una temporada de 10 episodis d'una hora aproximada cada un, és una tasca que evidentment ha de comportar canvis respecte l'obra original, els llibres. Tot i això, en termes generals, en els fets, hi ha una bona fidelitat en el primer llibre i la primera temporada.

No entraré en l'argument en sí, però si que destacaré coses, algunes que m'han sobtat, d'altres que no recordava o que m'ha decebut.

Primer de tot ha afegit força carn, entenguis, escenes amb components erotico-sexuals. No és el que els llibres no n'hi hagi, però a la sèrie n'hi ha de més. I això em porta la relació entre en Renly Baratheon i en Loras Tyrell, cosa que si ho havia llegit no ho recordava gens. 
Com a seguidor de la Casa Stark, he trobat a faltar una mica més de protagonisme dels llops fer. 
I altres dos coses que he trobat també a faltar és la tant ben descrita pujada al Niu d'Àligues, també la batalla que té lloc al Trident on en Tyrion té un bon protagonisme però que a la sèrie han simplificat molt o bé també l'absència d'Aigüesvives.

Havent acabat la primera temporada, ara tocarà posar-se amb la segona, la qual adapta el segon llibre, tot i que, algun element del segon ja apareix a l'últim episodi d'aquesta primera temporada. 

Acabo posant els títols de que es compon la primera temporada de Game of Thrones:

1. Winter is coming - S'acosta l'hivern
2. The Kingsroad - El Camí Reial
3. Lord Snow - Lord Neu
4. Cripples, bastards and broken things - Esguerrats, bastards i coses trencades
5. The wolf and the lion - El llop i el lleó
6. A golden crown - Una corona d'or
7. You win or you die - Guanyes o mors
8. The pointy end - L'extrem punxegut
9. Baelor - Baelor 
10. Fire and blood - Foc i sang