dilluns, 28 de gener del 2013

Game of Thrones 2a Temporada

Desprès de visualitzar la primera temporada de Game of Thrones, ha tocat el torn de la segona. En aquesta s'adapta els fets de Xoc de reis, el segon de Cançó de gel i foc.  Si a la primera temporada, l'adaptació va ser força fidel respecte el primer llibre, en aquesta segona hi ha força divergència en el desenvolupament de les línies argumentals, el que ja se sap, les adaptacions no han de ser 100% fidels.


Alguns personatges, han esta ben respectats, com és el cas d'en Tyrion, d'altres com la Daeneys, la seva trama ha estat mot simplificada i modificada, i d'altres han tingut més protagonisme que el que tenen al segon llibre, com és en Robb, o una trama que han avançat del tercer llibre com és el duet Brienne i Jaime.  Un altre duet exclusiu de la sèrie i digne de menció és d'en Twyin i l'Arya a Harrenhal. 

Pels més puristes, els acèrrims de les paraules d'en Martin, els pot haver decebut, la manca de fidelitat com ja s'ha dit, però tot i això hi ha grans moments com són els dos de l'Ombra Negra, el novè episodi centrat a Port Reial (King's Landing) i la batalla l'Aigüesnegres (Blackwater), i ja en l'últim episodi, el congelant final de temporada. 

Ara toca esperar al 31 de març per l'estrena de la tercera temporada, per tal que s'expliqui algunes coses no adaptades del segon llibre i com adaptaran el tercer, Tempesta d'espases, en la seva primera meitat, sense saber fins on arribarà aquesta "meitat". 

Acabo posant els títols de que es compon la segona temporada de Game of Thrones:

1. The North remembers - El Nord recorda
2. The Night Lands - Les Terres de la Nit
3. What is dead may never die - Allò que és mort no pot morir
4. Garden of bones - Jardí d'ossos
5. The ghost of Harrenhal - El fantasma de Harrenhal
6. The old gods and the new - Els vells déus i els nous
7. A man without honor - Un home sense honor
8. The prince of Winterfell - El príncep d'Hivèrnia
9. Blackwater - Aigüesnegres
10. Valar Morghulis - Valar Morghulis