dilluns, 4 de febrer del 2013

Babylon 5: Senyals i prodigis (1a temporada)

Ja he acabat la primera temporada de Babylon 5 anomenada Senyals i prodigis. Un plaer reiniciar-me després de molt de temps en aquesta magnífica saga de ciència-ficció, la qual el seu primer episodi és va estrenar el 26 de gener de 1994.

Abans però d'entrar en el context d'aquesta temporada, escric el text que es menciona en la careta d'inci dels episodis, i que en podeu veure el vídeo al següent enllaç: Opening 1a temporada

Era el començament de la tercera era de la humanitat, deu anys després de la guerra entre la Terra i els minbari. El Projecte Babylon era un somni que es va fer realitat. El seu objectiu: evitar una altra guerra construint un lloc on els humans i els extraterrestres poguessin resoldre les seves diferències pacíficament. És un punt de trobada, una llar lluny de casa, per diplomatics, aprofitats, empresaris i rodamons. Humans i extraterrestres envoltats per dos milions cinc-centes mil tones de metall en rotació... sols en la foscor. Pot ser un indret perillós, però és la nostra última esperança d'aconseguir la pau. Aquesta és la història de l'última estació Babylon. Som a l'any 2258. I l'estació és diu Babylon 5.
 
Comparant amb l'entrada de The gathering, es poden veure certs canvis. Primer tenim el nou aspecte dels ambaixadors G'Kar i Delenn, en motiu del canvi de pròtesis. De la minbari és molt evident. Del narn no ho es tant. També tenim canvis en la configuració dels membres principals de la tripulació. Degut a l'afer Kosh en que la telèpata Lyta i el doctor Benjamin van entrar en contacte íntim amb en Kosh són rellevats i substituïts per la telèpata Talia Winters i pel doctor Stephen Franklin, respectivament. També hi ha un canvi en la comandància, la tinent Laura Takashima és substituïda per la tinent Susan Ivanova. 

En la següent imatge els protagonistes en aquesta primera temporada:


Assentat, hi tenim el comandant Jeffrey Sinclair. Al darrere seu, d'esquerra a dreta: El cap de seguretat Michael Garibaldi, la tinent Susan Ivanova, la telèpata Talia Winters i el doctor Stephen Franklin. A darrere de tot, d'esquerra a dreta, els tres ambaixadors, en Londo Mollari dels centauri, la Delenn dels minbari i l'ambaixador G'Kar dels narn.

També l'ambaixador Kosh dels vorlon, el que qual sempre que apareix llença paraules d'allò més misterioses. 
 

I els ambaixadors, exceptuant el vorlon, tenen el seus ajudants.

Vir Cotto
Lennier
Na'Toth

La Babylon 5 tot i està "perduda" en algun racó de l'univers, no estarà pas aïllada del que passa a la Terra o a les seves colònies. És el cas d'un grup anti-extraterrestres anomenats Patriotes, els qual discrepen amb les idees del president terrestre Luis Santiago, o  l'altre tema que també anirà portant cua és el moviment independentista i terrorista Mart Lliure

Un tema que es va introduir a l'episodi pilot i que es va desenvolupant i descobrint-ne coses és l'afer de la Batalla de la Línia. Batalla que va suposar la fi de la guerra entre la Terra i Minbar, amb la rendició dels segons tot i la seva superioritat. En Jeffrey Sinclair hi va participar, tot el seu esquadró va morir, però ell va sobreviure, i durant 24 va estar inconscient, provocant-li un "forat a la ment".

Com sempre a tot arreu hi ha gent bona i a gent dolenta. El Cos de Psico-experts, els Psi Corps, no en serà l'excepció. I un dels pisco-agents no serà especialment amic amb la comandancia de la Babylon 5. 

Una cosa que he volgut deixar pel final és que les temporades de Babylon 5 reben el nom d'un dels episodis de la respectiva temporada. En el cas de la primera, Senyals i prodigis (Signs and portents), rep el nom de l'episodi 13, per que en aquest s'introdueix cert personatge que treballa pel qui serà justament el gran enemic de la sèrie.

L'últim episodi ens deixa amb l'ai al cor. Som als dos últims dies de l'any 2258, i la Babylon 5 està en qualsevol estat menys tranquil·la i en pau. Es revela certa situació respecte el president Santiago, reapareix el personatge que treballa per aquest enemic ocult i misteriós, i la Delenn està disposada a explicar-li tot sobre la Batalla de la Línia al comandant Sinclair. I sobre l'ambaixadora minbari no recordava que el que li passa, passa ara. Em pensava que succeïa molt més endavant. 

Dit i fet, aquesta primera temporada era introductòria, de presentació, ara totes les cartes estan sobre la taula, pel merder que hi anirà havent al llarg de les quatre temporades restants. Però anem pas a pas, que ara toca la segona temporada de Babylon 5. Som a l'any 2259.