diumenge, 14 d’abril del 2013

Crònica del 31è Saló del Còmic 1a part: Divendres de compres

Enguany altre cop he anat Saló Internacional del Còmic de Barcelona. Divendres poc abans de les 10h ja era davant del recinte esperant que obrissin les portes. Ja que al divendres només hi anava al matí, un parell d'hores, vaig anar per feina, o sigui les compres. Com que la majoria de novetats ja les havia comprat amb anterioritat tal com he explicat a l'entrada anterior, a part d'alguna novetat que em faltava vaig anar a la cacera d'obres pendents d'altres anys.


Primer em vaig dirigir a l'estand d'Editores de Tebeos on vaig comprar la col·lecció sencera de Torpedo en català, la qual consta de 5 volums. Una obra que tenia a la llista de pendents. 



Donant voltes amunt i avall i sense recordar-ne l'ordre exacte, les altres compres van ser:

Una novetat d'enguany que no havia comprat és ¿Dónde está el guionista? de l'Àlex Roca i l'Andrés Palomino, coneguts pels seus webcòmics respectius:  El Tentacle i Crónicas PSN, a part del webcòmic propi del còmic. Així que cap a l'estand de Dibbuks, editorial que l'ha publicat i on el vaig comprar. 


A l'estand d'Ediciones B, hi vaig comprar un altra novetat que em faltava: Mortadel·lo i Filemó. El cotxe elèctric, el número 33 de la col·lecció Mestres de l'humor. Mirant a estands de còmics de segona mà, en un hi vaig trobar el número 30 de la col·lecció, l'últim d'aquesta, abans que es recuperés l'any passat amb Londres 2012. Bé doncs el nº 30 és Mortadel·lo i Filemó. Barcelona'92, i sense dubtar-ho el vaig comprar.

Mortadel·lo i Filemó: Barcelona'92 i El cotxe elèctric

També vaig fer cap a l'estand Dolmen Editorial per comprar-hi un còmic que ja te uns anys i que tenia pendent: L'illa de la mà d'en Quim Bou, però no hi era. En Quim Bou però, al seu bloc va mencionar que el dissabte firmaria a l'estand de Llibreria 22, on si que l'hi vaig trobar. Un còmic que em feia especial il·lusió tenir-lo. Missió complerta.


Un altre estand que vaig visitar va ser el de Norma Editorial. Aquí hi vaig comprar una novetat del Saló però que ja tenia editat diferent. Parlo de la nova edició de La sèrie de la teva vida d'en Marc Zanni i en Joan Sanz, la qual inclou el llibre en format àudio i també pàgines en color.
Les dues edicions de La sèrie de la teva vida: La del Saló del Manga 2012 i la nova de Norma Editorial

Una altra obra que tenia com a pendent era l'altre còmic publicat en català d'en Max:  Bardín el Superrealista. A l'estand d'Ediciones La Cúpula, l'hi vaig trobar.


L'última compra que vaig fer i que ja l'hi havia fet un cop d'ull a Norma, va ser el pack amb els 5 volums del còmic de TMNT: Las Tortugas Ninja.


Deu haver estat l'any que més "cuartos" hi he deixat. Tot això més el que ja havia comprat amb anterioritat, em procurarà bastant temps de lectura.

Tot comprant també vaig anar visitant alguna exposició la de Quaderns de viatges, la de L'humor no es retalla i la del western Per un grapat de còmics.



En algun moment de les dues hores que vaig ser dins del Saló també vaig visitar l'estand de Planeta DeAgostini Comics on ja tenien exemplars de Naruto en català reeimpresos sota el seu nom i amb un cartell recordant el pla de publicació de l'edició en català.





La propera crònica serà la del dissabte dedicada a la trobada ComiCat i a la cacera de firmes.  

2 comentaris:

scaramanga ha dit...

Jo també em vaig deixar més calés dels que esperava. Realment, hi habia coses interessants aquest any.

Aquesta tarda em toca a mi fer la crònica.

Llop Segarrenc ha dit...

Aquest any ha estat un excés però valdrà la pena, oi tant!