diumenge, 2 de juny del 2013

L'illa de la mà

Autor: Quim Bou
Publicat per: Dolmen Editorial, agost 2008.
Format: Cartoné, 48 pàgines, Color
Preu: 14€


Per ComiCat, havia sentit a parlar molt d'en Quim Bou, conegut per ser autor de la saga de còmics Orn. Vaig conèixer en Quim Bou a través del còmic Serrallonga, amb la Niki Navarro de guionista. Posteriorment, el recuperaria amb Terra Baixa, aquest cop amb guió de l'Hernán Migoya, podent conèixer-lo personalment al Saló del Còmic de l'any passat, en que em em va dedicar les dues obres. Però d'Orn,  el fet de no trobar el primer número m'ha impedit no començar amb aquesta saga.

Aquest any però em vaig proposar fer-me amb una altra obra seva L'illa de la mà. Tot i no trobar-lo a l'estand de Dolmen, sí que el vaig trobar a l'estand de Còmics 22, lloc mateix on en Quim me'l va dedicar. Això indica que trobar-ne un exemplar es com trobar una relíquia, una peça de col·lecció molt difícil de trobar. 

L'illa de la mà és una obra fantàstica al mes estil Quim Bou. En ella seguirem les peripècies d'en Gorne, un goblin ben peculiar. Un dia es desperta a un bosc de l'illa on viu, la Mà de Goblin, tot ressacós. En tornar al poble s'assabenta que a la festa de la nit anterior s'havia emborratxat amb el seu licor de bolets i que havia ofès en Morgin, el cap-guerrer, dient que havia anat al llit amb la seva dona, la Meelhin. La qüestió és que ningú es va preguntar es va qüestionar si era veritat o no. En Morgin el va intentar matar però en Gorne en va poder fugir fins al bosc on va caure rendit. En Morgin reapareix clavant-li un cop de puny a la cara amb la intenció de matar-lo, però just llavors un drac vermell arriba a l'illa. La Meelhin per la seva banda es troba dalt d'una talaia castigada on hi haurà de ser dues setmanes sense menjar i veure, si sobreviu serà perdonada. S'arriba a l'entesa que en Gorne serà qui com ja condemnat a mort anirà a veure el drac per conèixer les seves intencions. 

En Gorne es dirigeix a la vall de la Mà de Goblin, on s'hi trobarà el drac i també un gnom sota la seva custodia. Els dos d'alguna manera presoners del drac l'hauran de curar ja que està ferit. En el transcurs del temps, coneixerem una mica més la història de l'illa i dels seus habitants. La segona nit però el drac i els altres dos són atacats per goblins guerrers que acaben tots morts a mans del drac. El gnom aprofitant l'ocasió fent-se invisible desapareix, i el drac tot i que havia promès a en Gorne que l'ajudaria a resoldre fos com fos la situació de la Meelhin també marxa volant de l'illa. En Gorne sol torna al poble trobant-se en Morgin dient-li que conscient o inconscientment la Melhin va caure de la talaia, morint-se. Davant dels esdeveniments succeïts, en Gorne abandona l'illa per conèixer món. 

2 comentaris:

Quim Bou ha dit...

Hola!
Gràcies per la resenya.
Però... en plan spoiler total, company...
De bon rotllo, però sort que és un còmic gairebé impossible de trobar perquè si no... :)
Salut, company!
Quim

Llop Segarrenc ha dit...

Hehehe!
Depén de la ressenya les faig amb més detall o menys. En els casos que ja tenen cert temps, o com em sembla, hi poso més material.

En obres més actuals intento ser més sintètic i no revelar coses.

En cada obra que ressenyo, em surt com em surt.

Salut.