dissabte, 23 de novembre del 2013

La Diputació de Barcelona salvarà Sikarra

La Diputació de Barcelona garantirà la conservació de les ruïnes ibèriques i romanes dels Prats de Rei. Així s'ha anunciat oficialment aquest dissabte al migidia per part del diputat d'Infraestructures, Urbanisme i Habitatge de la Diputació de Barcelona, Marc Castells, acompanyat de l'alcalde dels Prats de Rei, Francesc Duocastella.


La Diputació de Barcelona es farà càrrec de l'actuació de conservació de les restes situades a la Plaça del Santuari de la Verge del Portal, donant així resposta al clam popular per conservar-les. La societat civil i de l'Ajuntament del municipi havien mostrat el seu desig de que no és reblís la cala arqueològica, i de que es deixessin les restes a la vista de tothom, protegint-les i cobrint-les però no soterrant-les.
 
https://pbs.twimg.com/media/BZwoMzkCEAARO6I.jpg:large
Font: Tribus de la Segarra

Un cop finalitzades les tasques arqueològiques, l'administració va posar de manifest una manca de pressupost per dur a terme un projecte de museïtzació de l'espai que podria portar a soterrar les restes si no es trobava una via alternativa. Això va fer organitzar una recollida de signatures a través de la Xarxa Sikarra (integrada per diverses entitats de la Segarra Històrica), i va fer moure diferents formacions polítiques amb representació al Parlament. A més Xarxa Sikarra, l'Ajuntament del Municipi i l'Empresa Cat Patrimoni van presentar fa una setmana un projecte alternatiu que va demostrar que una conservació de les restes, modesta però digne, podia implicar una despesa econòmica assumible.

Per altra banda, l'Ajuntament del municipi va sol·licitar des del primer moment a la Diputació de Barcelona que fes una valoració de la possibilitat de tirar endavant un projecte de conservació de les restes, que finalment és el que es tirarà endavant i s'ha donat a conèixer aquest dissabte.


Font: Anoia Diari

1 comentari:

scaramanga ha dit...

Ho vaig sentir al Telenotícies i vaig pensar en tu de seguida. Felicitats a tota la comarca: tinderu Sikarra, Iesso i Sanaüja.

Un patrimoni envejable de tres èpoques gairebé consecutives per a La Segarra!!!