dijous, 31 de juliol del 2014

Torchwood: Els nens de la Terra. 3a temporada

Després de la pèrdua traumàtica de l'Owen i la Toshiko, els altres tres integrants de Torchwood Cardiff viurien una següent aventura al desenllaç de la quarta temporada de Doctor Who, amb  La Terra robada i El final del viatge (juliol 2008). A patir ja saltem amb la tercera temporada de Torchwood, anomenada Els nens de la Terra (Children of Earth), la qual fou atípica en el sentit que només té 5 episodis, emesos consecutivament del 6 al 10 de juliol de 2009, ja que la seva història té lloc en 5 dies seguits, un episodi per dia.  

El Regne Unit comença el dia allò més normal fins que els nens britànics i tots els nens de la Terra simultàniament aturats diuen "Avís: ja venim.", tornant a la normalitat quan ho deixen de dir. De seguida s'encenen les alarmes a tots els governs com també a Torchwood. L'organització però està al punt de mira del govern britànic, que decideix que se'ls ha d'eliminar, comportant la destrucció completa de la seu de Torchwood. 

En aquest primer dia s'aniran introduint nous personatges. Per començar s'introduiran les famílies d'en Jack i en Ianto. En Jack té una filla i un nét, l'Alice i l'Steven


En Ianto per la seva banda té una germana, la Rhiannon, un cunyat, en Johnny i dos nebots, en David i la Mica. I al final del primer episodi, moments abans de la destrucció de la seu, la Gwen sabrà que està embarassada.  



Per la banda del govern britanic, tenim el Primer Ministre Brian Green, el Secretari Permanent del Ministeri de l'Interior John Frobisher, les seves dues secretaries Bridget i Lois Habiba, el Sr. Dekker, l'investigador que hi ha al darrere del que està passant i finalment tenim la Johnson, encarregada de perseguir i eliminar Torchwood. 




Però també hi ha Timothy Withes, de nom real Clement McDonald, un home gran que també actua com els nens i per tant sembla tenir una relació important amb qui està venint. 


I qui és que està venint? Doncs una espècie extraterrestre que coneixem com a 456, per la freqüència que utilitzen per comunicar-se. 


Els 456 es presenten davant la humanitat al pis 13 de Thames House, el quarter general de l'MI5, la divisió d'intel·ligència del govern britànic, on hi han fet construir una mena de recinte on s'hi emmagatzema una atmosfera adequada per ells. Serà dons aquí on es portarà a terme les negociacions entre els 456 i la Terra, amb en John Frobisher com a ambaixador. 

Però que volen els 456 de la Terra? Els seus nens. Un total del 10% de nens no púbers de la Terra, i si amb això no n'hi ha prou, el més esgarrifós ens quan sabem per que els volen, per plaer. Ja que els nens produeixen certes substàncies que els hi proporciones plaer, com si de drogues es tractessin.

A llarg dels episodis hi haurà un estira-i-arronsa entre Torchwood i el govern, i quan se sàpiguen les intencions dels 456 la manera d'evitar-ho o que el mal sigui el menor possible. A més se sabrà que el govern britànic ja hi havia tingut contacte anteriorment. L'any 1965 se'ls hi va donar 12 nens, un dels quals fora en Clement, el qual va tenir la sort de no ser capturat. I per acabar-ho de rematar un dels responsables a entragar-los els nens, fora en Jack Harkness. 

Entre una cosa i l'altra, al quart dia, Torchood entra en acció, i en Jack i en Ianto s'infiltren a Thames House i plantant cara als 456 però aquests que no s'arronsen bloquegen l'edifici i alliberen un virus que mata a tothom, en Ianto i en Jack també,  acomiadant-se en mig de llàgrimes, ja que el segon ressituarà però el primer no.  A més en Clem trobant-se amb la Gwen i en Rhys, també mor degut a una senyal que li fa mal. L'operació no ha anat com es volia, o s'entrega el 10% dels nens o tota la humanitat serà exterminada. Caixa o faixa.

Ianto morint als braços d'en Jack
Finalment ja al 5è dia, el govern britànic inicia el pla que ha decidit per aconseguir el seu 10% de nens, enviant l'exercit a moltes escoles. En John Frobisher trobant-se entre l'espasa i la paret, pren una mesura desesperada, mata a les seves filles i la seva dona, i suïcidant-se seguidament, ja que així "salvarà" les seves fills d'enviar-les amb els 456 com li ha estat obligat pel Primer Ministre. Mentrestant per la banda d'en Jack trobant-se amb sa filla i nét, i la Johnson i els seu homes i també en Dekker, buscarà la manera d'aturar els 456, arribant a la conclusió que per fer-ho es mitjançant el mateix sistema amb que els alienígenes s'han comunicat amb el planeta, o sigui, els nens, però per fer-ho hi haurà d'haver un nen que faci de caixa de ressonància, però amb la desagradable conseqüència que morirà, i allà on es troben només hi ha un nen disponible, l'Steven, el seu nét, i amb llàgrimes però sense dubtar-ho l'utilitza per enviar el missatge als 456, els quals marxaran del planeta. La relació entre en Jack i sa filla queda totalment trencada. 

En Jack sacrificant el seu nét per salvar la Terra
Sis mesos després en Jack s'acomiada de la Gwen i en Rys i marxa de la Terra, gràcies al manipulador del vòrtex temporal que va recuperar la Gwen de les ruïnes de Torchwood. Així, amb la Gwen embarassada amb un estat ja molt avançat, en Jack havent marxat i els altres membres morts, Torchwood Tres Cardiff deixa d'existir com a tal.  

En Jack marxant de la Terra
Tal com sabrem per Doctor Who. La fi del temps 2a part, temps després en Jack serà en un bar ple d'alienígenes on coneixerà l'Alonso, del Titanic de l'Especial de Nadal de 2007, gràcies a la intervenció del 10è Doctor, veient-se en la distància i el qual a la seva manera s'està acomiadant del seus amics. 

En Jack però tornarà a la Terra en la quarta i última temporada de Torchwood anomenada Miracle Day (El dia del miracle).   

1 comentari:

Muramasa ha dit...

Ahir van fer el capítol de "El Final del Viatge" de Doctor Who a TV3.