dijous, 20 de desembre del 2018

Comença el Projecte d’Aus Nocturnes de la Segarra

Aquest hivern, el grup de treball d’Ornitologia del Centre d'Estudis Segarrencs, juntament amb diversos col·laboradors de la comarca inicia un nou Projecte: Aus Nocturnes de la Segarra 2018-2022.


Les aus nocturnes (mussols i enganyapastors) de l'Altiplà de la Segarra, són espècies vulnerables i amenaçades en termes de conservació, en la seva major part. A més a més, encara tenim un coneixement incomplet de la seva distribució en el territori. Aquest nou Projecte es marca l'objectiu d'obtenir mapes de distribució per a cada una de les espècies, amb una resolució alta de retícula 2×2 km, mai realitzats fins al moment. Aquests mapes resultaran, en un futur, una bona eina de gestió per a la conservació d’aquestes aus nocturnes a l’Altiplà de la Segarra.

Durant 4 anys, es realitzarà un treball de camp, consistent en el mostreig de 77 quadrícules de 2×2 km (uns 308 km2), als sectors de la capçalera del riu Sió, la vall del riu d’Ondara (Sud-est Segarra central) i la vall alta del riu Corb (Baixa Segarra).

Podeu obtenir més informació a: PROJECTE AUS NOCTURNES DE LA SEGARRA 2018-2022


Font: Centre d'Estudis Segarrencs