dilluns, 16 de desembre del 2019

Battle Royale Edición Deluxe vol. 1

Títol: Battle Royale Edición Deluxe vol. 1
Títol original: Battle Royale Bunkoban (バトル・ロワイアル 文庫版)
Autors: Koushun Takami (Idea original) i Masayuki Taguchi (realització)
Traducció de: Agustín Gomez Sanz
Publicat per: Editorial Ivrea, octubre 2019.
Format: Rústic amb sobrecoberta  - Volum B6 (13x18 cm) - 400 pàgines - B/N
Preu: 14 €




El concepte "battle royale" tradicionalment ha fet referència a una lluita que involucra molts combatents que finalitza quan només un d'aquests queda dret esdevenint el vencedor. És un concepte utilitzat en el món esportiu, especialment en la lluita.

Aquest concepte però va agafar un nou significat amb la publicació de la novel·la Battle Royale d'en Koushun Takami. Aquesta acabada d'escriure el 1996, nou fou publicada fins al 1999. La història explica com uns estudiants de secundària es veuen obligats a lluitar entre ells fins a la mort en un programa dirigit per un govern de la Gran República d'Àsia Oriental, un nou estat japonès per fer front a l'imperialisme i influència dels Estats Units d'Amèrica. De tots els estudiants, només hi pot haver un supervivent, qui serà el vencedor del programa.

Aquesta novel·la de distòpia va participar prèviament als premis Japan Horror Fiction de 1997, però finalment va ser rebutjada a la ronda final amb motiu del seu argument. Després de la seva publicació el 1999, la novel·la va esdevenir un best-seller. La novel·la ha estat publicada en castellà pel segell Booket d'Editorial Planeta.

El 2000, un any després de la publicació de la novel·la,  aquesta es va adaptar tant en una pel·lícula dirigida per en Kinjiki Fukasaku i escrita per en Kenta Fukasaku, com també una sèrie de manga, a càrrec del mateix Koushun Takami i en Masayuki Taguchi.

El manga Battle Royale fou serialitzat originalment a la revista Young Magazine d'Akita Shoten del 2000 al 2005,  recopilant-se en 15 volums. Del maig de 2004 a l'agost de 2006, el manga fou publicat per Editorial Ivrea. 

Tant la pel·lícula com el manga van comptar amb les seves respectives seqüeles, però amb arguments diferents: Battle Royale II: Requiem i Battle Royale II: Blitz Royale, aquesta de dos volums, que també fou publicat per Ivrea, l'octubre i el desembre de 2005. 

Aquest passat octubre, Ivrea ha recuperat el manga original, publicant-lo en una nova edició, anomenada Deluxe, basada en la japonesa bunkoban, de només 8 volums,  d'unes 400 pàgines cada un, publicat en format B6, incloent-hi alguna pàgina a color, amb la sobrecoberta amb detalls de tinta platejada i la coberta amb tinta daurada. 

El manga està protagonitzat pels 42 estudiants de la classe de Tercer B de Secundària de l'Institut Shiroiwa, els quals han estat escollits contra la seva voluntat, obligats, a participar en un horrible joc anomenat precisament El Programa, creat pel govern. Les regles del joc són ben senzilles i clares. Els estudiants situats en una illa totalment aïllada s'hauran de matar entre ells, i el qui sobrevisqui, l'única persona que arribi fins al final viva, serà qui guanyarà. Però si durant 24 h no hi ha hagut cap mort, tots els estudiants moriran a causa d'un collar explosiu que porten, i per tant no hi haurà cap vencedor. O un o cap. En el moment que comenci el joc ens trobarem amb estudiants que participaran per voluntat o a contracor i d'altres que malgrat saber les funestes conseqüències en què es trobaran, voldran fer equip per sortir vius de l'illa, comportant desafiar la llei del joc, la llei del govern. Horror, bogeria és el que es trobaran els estudiants mentre que amb el pas del temps, els alumnes aniran caient morts, com si d'un compte enrere es tractés tot aproximant-se la fi del joc. Del sector que es proposa desafiar el govern i no matar si no és absolutament necessari, hi ha en Shuuya Nanahara, dibuixat a la portada d'aquest primer volum, esdevenint el cap visible d'aquest grup d'estudiants. Aconseguirà formar un grup? Quins perills es trobaran? Aconseguiran fugir? I si és que sí? Com actuarà el govern? Ens trobem doncs davant d'una horrible aventura, on la crueltat, la mort i la por seran presents des del primer moment a ser conscients d'ser escollits en aquest macabre joc. Cada estudiant actuarà segons com més li convingui. Això és Battle Royale

Aquest primer volum inclou els primers quinze capítols del manga, la història extra Energía, on s'explica com es coneixen en Shuuya Nanahara i la Noriko Nakagawa, principal protagonista femení de la història, i s'acaba amb un epíleg, on en Koushun Takami, l'autor original ens parla tot posant d'exemple una escena les diferències entre, novel·la, manga i pel·lícula.

Durant aquesta segona quinzena de desembre sortirà el segon volum, i havent-hi programat el tercer volum de cara el febrer, el que deixa entendre que la seva periodicitat serà bimestral. 

Battle Royale Edición Deluxe vol. 2.
Ivrea, desembre de 2019