dijous, 5 de desembre del 2019

Shin Mazinger Zero

Títol: Shin Mazinger Zero
Títol original: Shin Mazinger Zero (真マジンガーZERO)
Autors: Go Nagai (Idea original), Yoshiaki Tabata (Guió), i Yuuki Yugo (Dibuix)
Traducció per: Marcelo Vicente (vols. 1 - 3) i Laura Antmann (vols 4 - 9)
Publicat per: Editorial Ivrea, octubre de 2018 - octubre de 2019
Núm. de volums: 9
Format: Rústic amb sobrecoberta - volum B6 (128x180) - 200 pàgines - B/N i color
Preu: 8,5 €/volum, 76,5 € en total




Acabo de finalitzar un manga modern que dóna un nou punt de vista a un manga clàssic i ben conegut. Shin Mazinger Zero, publicat per Editorial Ivrea és una de les versions més recents de Mazinger Z d'en Go Nagai. Els autors d'aquesta nova versió del clàssic del gènere mecha són en Yoshiaki Tabata, al guió, i en Yuuki Yogo, al dibuix, dels quals fa anys, la desapareguda Mangaline Ediciones, en va publicar Akumetsu, que de 18 volums, només en va publicar 7.

El manga de Shin Mazinger Zero que consta de 43 capítols, va ser publicat a la revista mensual Champion RED de l'editorial Akita Shoten, des de juny de 2009 al desembre de 2012, i fou recopilat  en 9 volums. És doncs aquesta edició la que ens ha portat Ivrea, mantenint fidelitat a l'edició japonesa, consta de volums d'unes 200 pàgines en format B6, i trobant-nos que el primer full és a tot color: il·lustració i índex, en una banda i altra. La periodicitat del manga ha estat irregular. Estrenant-se a l'octubre del passat 2018, s'ha acabat aquest passat octubre, on al llarg d'aquests 12 mesos s'han publicat  els seus 9 volums. Va començar sent bimensual i a partir del 5è volum va passar a ser mensual. 


Shin Mazinger Zero és un reinici del manga clàssic establint una nova història. Tot i que de Mazinger Z, l'anime l'he vist, fa temps d'això, el manga no l'he llegit pas, els quals pel que tinc entès difereixen sent el manga més fosc que la versió animada, i  aquest és el camí que segueix aquesta nova història tal com podrem comprovar al llarg de la seva lectura. Se'ns presenta un argument violent, fosc i adult, amb presència de sang i elements "gore" com també elements de caràcter sexual. Els típics elements i característiques que en Go Nagai ens té acostumats. Tot plasmat en dibuix modern i atractiu però amb fidel alhora a l'obra clàssica.

La lectura del primer volums ens mostra per on va encaminat l'obra. Ens trobem amb un món completament destruït per un déu dimoni creat per l'home, el robot Mazinger Z. Només queda en vida un sol humà el qual està decidit a aturar-lo sigui com sigui, en Koji Kabuto, i amb aquests dos ja en escena apareix un misteriós personatge, un robot humanoide d'aspecte femení, la Minerva X. Aquesta mata en Koji, però amb això permet que el seu esperit pugui viatjar pel temps, per tal que vagi a parar en una realitat o món on en Koji pugui controlar realment en Mazinger Z. I és que en moltes realitats, ni pilotant el robot, en Koji ha acabat sucumbint a la foscor d'en Mazinger Z, tal com se'ns mostra en la història central del primer volum. Però finalment ens trobem en una realitat, ja a les darreres pàgines del volum, on en Koji controla en Mazinger Z i lluita conjuntament amb la Sayaka Yumi i el seu robot Afrodita A contra les bèsties mecàniques del doctor Hell. Sembla que la Minerva X ha aconseguit trobar un món on l'absoluta destrucció s'ha evitat però ella també amaga els seus secrets. Però la destrucció de món no està pas evitada. Controlar tot el poder d'en Mazinger Z comportarà un gran esforç per en Koji, i no podem obviar que a part del super-robot algú altre també pot portar la destrucció al planeta, el mateix doctor Hell, molt i molt poderós.

A mesura que avancin els volums, i l'argument es vagi posant més seriós, el manga també homenatjarà altres obres d'en Go Nagai. Així apareixeran personatges com la Cutie Honey, la família Abashiri i la Kekko Kamen.  

Així doncs Shin Mazinger Zero homenatja l'obra original, tot combinant acció, violència, erotisme i molta tensió fins al final de tot. Ciència-ficció en estat pur on fins en la foscor més absoluta sempre hi ha un bri d'esperança, encara que aquesta s'hagi de voltar per tot l'espai-temps per trobar-lar, i consolidar-la impliqui molta feina per part de tothom.