dimarts, 10 de desembre del 2019

La sèrie de la teva vida Z

Títol: La sèrie de la teva vida Z. El doblatge dels animes que em van parir 
Autors:  Marc Zanni, Joan Sanz i Carles Lladó (guió), i David Alcalá Cerrada i Marc Godoy Ribas (dibuix)
Edició de: Magori Art i Dac, octubre de 2019
Format: Rústic amb solapes - 160 pàg.- 15,5 x 22,5 cm - B/N
Preu: 15€


L'octubre de 2012, en Marc Zanni i en Joan Sanz, les veus d'en Goku i en Vegeta respectivament a partir de Bola de drac Z en endavant, van publicar un llibre autoeditat, La sèrie de la teva vida, explicant les seves respectives anècdotes i experiències sobre el doblatge de Bola de drac, com també parlant sobre el funcionament  del doblatge en general. Davant del reeiximent que va tenir el llibre, van arribar a un acord amb Norma Editorial que el va tornar a publicar, amb continguts extres l'abril del 2013. 
 
La sèrie de la teva vida: autoedició de 2012 i Norma Editorial de 2013
 
Des d'aquells dies, com se sol dir, ha plogut molt i els dos actors voltant d'aquí allà fent les presentacions del llibre i participant en diferents esdeveniments han tingut moltes anècdotes i experiències més, i així que va sorgir la idea de fer-ne una segona part, afegint-hi el còmic com a recurs narratiu. A més, també s'hi ha afegit com a autors, en Carles Lladó, la veu a en Luffy a One Piece, i en Dende a Bola de drac Z Kai Saga Boo, a l'equip de guionistes, i per altra banda en David Alcalá Cerrada "Dac" i en Marc Godoy Ribas "Magori", com a dibuixants. El resultat de tot plegat s'anomena justament La sèrie de la teva vida Z, també autoeditat que va sortir a la venda al passat 25 Manga Barcelona, podent-se comprar llavors a l'estand de Magori Art i per altra banda també per la seva web, fins a esgotar-se les existències. En el moment d'escriure aquesta ressenya queden 16 llibres disponibles.
 
Així doncs aquests 5 autors, ens explicaran al llarg del llibre diverses anècdotes que s'han trobat durant aquests darrers anys, als estands que han tingut principalment en els Salons del Manga de Barcelona, ja fossin els de primer llibre La sèrie de la teva vida o els de M'anima l'anime, tot firmant diferent marxandatge o fent àudios, o bé que els hi hagi passat en altres llocs i situacions. 

Al llarg de la seva lectura ens trobarem tota mena de situacions i sobretot ens trobarem amb una gran diversitat de personatges que al seu moment van interactuar amb ells. Històries que ara llegides i explicades temps després fan riure, però que al seu dia algunes van ser molestes o compromeses pels qui ens ho relaten.  
 
Cada anècdota té un recull de curiositats sobre elements que apareixent a les diferents vinyetes o mencionades al llarg del text aportant-nos informació complementaria i interessant alhora. Al final de llibre hi ha un recull de fan-arts de diferents dibuixants com la versió en blanc i negre de la il·lustració de portada de la Tamara i Míriam Reyes (Katami Studio). I pels experts i fans acèrrims d'en Marc, en Joan i en Carles hi ha El Gran Quiz, on es formulen diverses preguntes sobre ells. Algunes són fàcils d'encertar però d'altres ja és tota una altra cosa. Per sort al final de llibre, hi ha les solucions. 
 
La sèrie de la teva vida Z és un llibre que ens farà riure i passar una bona estona, que complementa de manera il·lustrada el primer llibre, que no cal haver-lo llegit per seguir aquest segon. Una manera diferent de conèixer aquests actors que han donat veu a personatges de sèries de la nostra vida.