diumenge, 19 de juliol del 2020

Aprovada la fusió entre el Centre d’Estudis Segarrencs i el Fòrum l’Espitllera

Sengles assemblees de socis del Centre d'Estudis Segarrencs i del Fòrum L'Espitllera, celebrades els dies 7 i 3 de juliol respectivament, van aprovar una fusió entre les dues entitats segarrenques. El nom de la nova entitat serà L'Espitllera. Fòrum d'Estudis Segarrencs, segons votació dels socis d'ambdues entitats celebrada durant el passat cap de setmana.




La proposta concreta que ha estat aprovada consisteix en la confluència de les dues entitats perquè entenem que persegueixen objectius similars i complementaris. La confluència, per aconseguir una entitat forta, comportarà una fusió amb tots els ets i uts, sense matisos, entre ambdues associacions.

Durant els propers mesos es produirà la fusió de les dues masses de socis i la tardor vinent es modificaran els estatuts del Fòrum l'Espitllera, que actua d'entitat matriu, d'acord amb el protocol de fusió aprovat. S'estima que la nova entitat tindrà prop d'una setantena de socis i aspira a arribar al centenar abans d'acabar l'any. A més a més d'una presidència, vicepresidència, tresoreria i secretaria, L'Espitllera. Fòrum d'Estudis Segarrencs s'organitzarà en quatre seccions: comunicació, ciències naturals i medi ambient, ciències humanes i socials, i la revista Sikarra. Com que l'ànim de la fusió és sumar esforços que fins ara eren complementaris, els projectes que desenvolupa el Centre d'Estudis Segarrencs així com la nova revista digital, s'integraran al que està desenvolupament actualment l'Espitllera, com el Premi Sikarra i els estudis i informes sobre problemàtiques que afecten el territori.

La Segarra és un territori amb poca població i no pocs problemes de molt diversa índole que amenacen la seva identitat, la manera de viure i, en definitiva i sobre tot, el benestar de les persones que hi viuen. Cap entitat ni associació, en un context així, es pot permetre de malbaratar esforços. Per a què les accions i les propostes que sorgeixen del territori i de la seva gent tinguin més impacte, cal que aquest estigui organitzat, que siguem més i més forts. Per això cal impulsar un procés d'integració d'aquelles persones i entitats que persegueixen objectius similars. Només així s'obtindrà la capacitat crítica suficient per generar coneixement i opinió, per transferir-lo, per fer-nos sentir i per guanyar influència en els diferents àmbits de la societat segarrenca.