dimarts, 29 de setembre del 2020

Gunnm Mars Chronicle vol. 1

Títol: Gunnm Mars Chronicle vol. 1
Títol original: Gunnm Kasei Senki (銃夢火星戦記, Gunnm Mars Chronicle) vol. 1
Autor: Yukito Kishiro
Traducció de: Marc Bernabé (Daruma SL)
Publicat per: Planeta Cómic, març 2018
Format: Rústic amb sobrecoberta  - Volum B6 (13x18 cm) - 200 pàgines - B/N i color
Preu: 8,95€

Si el desembre de 2017, Ivrea va recuperar la primera sèrie de Gunnm, el març de 2018 va haver-hi doble llançament d'aquesta obra creada per en Yukito Kishiro, en va sortir el seu tercer volum  i per part de Planeta Cómic va llançar el primer volum de la seva tercera sèrie, Gunnm Mars Chronicle, que al Japó va començar a publicar-se l'octubre de 2014.
 
Aquells que ens vam iniciar amb Gunnm amb l'edició d'Ivrea, ens vam trobar que al llarg del 2018, s'anaven publicant volums de la primera i tercera sèrie sense saber si es reeditaria la segona, Gunnm Last Order. En el meu cas, vaig comprant-ne els volums d'aquestes dues sèries, i reservant-me la tercera per si mai es publicava la segona i en acabant aquesta, començar a llegir la tercera sèrie. Per sort, al Saló del Manga de Barcelona de 2018, Ivrea va anunciar la llicència de la segona sèrie,  que va començar a publicar el gener de 2019. 

Així finalitzada la primera sèrie, l'agost del 2018, el gener de 2019 vaig començar amb la segona, tot comprant i llegint els seus volums a mesura que sortien, fins a finalitzar-se aquest passat juny de 2020. I així havent llegit les dues primeres sèries, he començat a posar fil i agulla amb la tercera sèrie, Gunnm Mars Chronicle, ara a finals de setembre, que fins al dia d'avui n'han sortit 6 volums. Planeta Cómic, va publicar els primers quatre volums el març, maig, juliol i setembre de 2018 El cinquè va sortir el febrer de 2019 i el sisè, el gener de 2020. Aquests 6 volums recopilen 31 capítols per tant, dels 36 que hi ha fins ara. A més fent una mica de recerca, sembla que a finals d'any hauria de sortir el 7 volum al Japó.



Gunnm Mars Chronicle amb què es vol tancar doncs aquesta trilogia, és la seqüela de Gunnm Last Order, fent un salt de tres anys, i per altra banda també és la preqüela de tota la franquícia, on ens trobarem la seva altre-ego del passat, una petita Yôko en un planeta Mart devastat pels conflictes bèl·lics. Aquesta és la situació amb què ens trobem al primer volum.

La petita Yôko que té un cos gairebé del tot mecànic que amb prou feines sap dominar i que tampoc té cap mena de record, va a parar a un orfenat del poble de Mamiana (Mart) juntament amb la qui serà la seva amiga de la infantesa, l'Erica Wald (o Erika, en la traducció de Planeta), personatge que ja se'ns va presentar al primer capítol de Last Order. Les dues coneixeran altres noies a l'orfenat, i malgrat que patiran, algunes bromes de mal gust, s'aniran portant millor entre elles. Però tot canvia radicalment quan el seu poble és atacat brutalment, i elles dues, la Yôko i l'Erica acabaran sent les úniques supervivents. Un episodi molt contundent i amb morts cruentes. Com a refugiades i en companyia del doctor Finch, qui les va portar a l'orfenat, començaran la seva aventura per aquest Mart convuls i inestable. 
 
A partir d'aquí s'iniciarà una llarga aventura, on en el cas de la Yôko, amb el pas del temps i els fets que s'esdevindran, comportarà que el seu cap acabi parant a la Ciutat de les Deixalles, a la Terra, i sent trobada pel professor Daisuke Ido que l'anomenarà Gally. 

El segon volum el qual he començat a llegir, ens situem el que vindria ser el present, continuant Gunnm Last Order on ens trobem la Gally que va combatre al ZOTT. Tres anys després del torneig, retorna a Mart, allà on al seu dia hi havia hagut Mamiana, on ara hi ha un memorial en el seu record. Aquí s'hi retroba amb l'Erica, més de dos-cents anys després de l'últim cop que es van creuar. La Yôko del passat i  la Gally del present s'aniran creuant per donar lloc a Gunnm Mars Chronicle, la tercera i última sèrie d'aquesta trilogia.

Així doncs a partir d'ara tocarà anar llegint els següents volums publicats i anar coneixent aquesta història que ens mourem entre el passat i el present.

Així resumint, avui en dia tenim a disposició Gunnm (9 volums) i Gunnm Last Order (12 volums) publicats completament per part d'Ivrea, i per altra banda Planeta Cómic publica la tercera part, Gunnm Mars Chronicle, havent publicat fins al moment 6 volums. I encara faltaria un altre material d'aquesta franquícia a reeditar: Gunnm Gaiden, un volum únic que inclou quatre històries d'aquest univers, publicat per Planeta el maig de 2010.