dijous, 14 de setembre del 2023

Go Go Power Rangers vol. 7

Títol:
Go Go Power Rangers vol. 7
Títols originals: Mighty Morphin Power Rangers #46-50 i Go Go Power Rangers #27-32
Autors: Guió: Ryan Parrot i Sina Grace. Dibuix: Daniele di Nicuolo, Francesco Mantarino, amb assist. a les tintes de Simona Di Gianfelice, i Eduardo Francisco. Color: Walter Baiamonte, amb assist. de Katia Rinalli, Raúl Angulo, amb assist. de Jose Enrique Fernández, i Eleanora Bruni.
Traducció per: Ariel Abinati
Publicat per: Moztros, setembre de 2023
Format: Cartoné - 17 x 26 - 312 pàgines -  Color
Preu: 26 €

 
Després de la publicació de Mighty Morphin Power Rangers vol. 6, el juliol de 2023, amb  la primera part de l'arc argumental Un mal necesario ((Necessary Evil), aquest setembre de 2023, s'ha publicat el volum 7 de Go Go Power Rangers, en el qual es conclou el present arc argumental Un Mal Necesario

Aquesta nova sèrie de còmics dels coneguts superherois americans es va estrenar per Boom! Studios el juliol de 2017 finalitzant-se el juny de 2020, amb un total de 32 capítols regulars i dos capítols especials. Com que està entrelligada amb la sèrie principal Mighty Morpin Power Rangers, ambdues es publiquen en paral·lel i en l'ordre en què originalment van veure la llum als Estats Units. Els esdeveniments especials, com Red Quebrada i Un Mal Necesario, combinen números d'ambdues sèries per facilitar la continuïtat de la lectura i inclouran extres com a històries curtes i especials. Així Moztros va publicar un pla de llançament dels còmics de Power Rangers per saber com es publicarien, però en aquests darrers volums ho han canviat. Així el volum sis de GGPR ja té un contingut diferent del que estava planejant, incloent-hi els dos capítols especials: Rangers para siempre (Forever Rangers) i Vuelta al cole (Back to School), per tant, el present volum 7 de GGPR, té el contingut que en principi estava planejat pel volum 6. Per part de MMPR, es manté el planificat. Amb aquest setè volum de GGPR és el darrer volum que inclou material d'aquesta sèrie.

En aquest setè volum de Go Go Power Rangers  s'hi finalitza l'arc argumental Un Mal Necesario, estrenat MMPR vol. 6. En aquest arc argumental veiem les conseqüències de Red Quebrada des de dos punts de vista diferents, ja que, per una banda, es barregen capítols de MMPR i GGPR. Per tant, en aquest present volum s'inclou cinc capítols de MMPR i per altra, sis de GGPR, que es van alternant entre ells, en el següent ordre: MMPR #46, GGPR #27, MMPR #47, GGPR #28 i #29, MMPR #48, GGPR #30, MMPR, #49, GGPR #31 i #32, i acabant amb MMPR #50. Temporalment, la línia MMPR va més avançada que la de GGPR, i així doncs cronològicament, després del GGPR #32, el segueix el MMPR #40, així tancant el cicle.

A la línia principal MMPR, a part d'en Jason, en Zack i la Trini, també forma part dels Omega Rangers, la Kiya, una extraterrestre que en conseqüència als fets de Red Quebrada, ha obtingut un lligam molt fort amb la xarxa de metamorfosis obtenint poders. Però ella no és l'única al llarg de l'univers, que li ha passat això. Molts estan desorientats d'altres, i d'altres utilitzen aquests poders per fer de les seves. Els Omega Rangers doncs tenen com a objectiu trobar-los, i segons el cas ajudar-los o capturar-los. Però la Kiya, arribarà a la conclusió que els Power Rangers, ja no són necessaris, i algú altre ha d'ocupar el seu lloc, els anomenats Ungits, aquells qui tenen un lligam fort amb la xarxa de metamorfosis. Com a conseqüència, els secrets sortiran a la llum, i malgrat les desavinences inicials, els tres Omega Rangers i els sis Power Rangers de la Terra, hauran de superar les seves desavinences i ajudar-se mútuament per aturar els Ungits amb la Kiya amb capdavant.

A la línia GGPR, en Tommy finalment aconsegueix uns nous poders gràcies a la llum blanca i esdevé el White Ranger, i tenint un nou zord, el White Tigerzord. Així esdevé el nou líder dels Power Rangers, decisió prematura, que en Jason no s'ho agafa gens bé. Però el Red Ranger, s'ha encaminat cap a una nova aventura. Ha conegut un emissari dels Mestres del poder, i l'ha escollit com a líder per formar un nou equip de rangers per ocupar-se de les conseqüències de Red Quebrada. En Zack i la Trini ho descobriran i també s'hi afegiran, i així tots tres, en una primera missió coneixeran la Kiya, qui ha estat afectada per la xarxa de metamorfosis, i malgrat la desorientació inicial, la recluten a aquest nou equip. Això comportarà que enJason, en Zack i la Trini hagin de deixar els Power Rangers, i mentiran als seus tres companys tot dient-los-hi que se'n van a una conferència de pau a Suïssa, per això, hauran de trobar uns substituts que seran en Rocky DeSantos, l'Adam Park i l'Aisha Campbell. D'aquesta manera a la Terra, s'ha format un nou equip de Power Rangers, amb en Tommy com a nou líder, mentre que de manera confidencial i d'amagat als seus amics, en Jason, en Zack i la Trini, juntament amb la Kiya han esdevingut els Omega Rangers, per trobar tots aquells també afectats per la xarxa de metamorfosis. 

D'aquesta manera tanquem el cicle, ja que tal com he dit, cronològicament, el darrer capítol de GGPR, el número 32, es continuat pel 40 de MMPR.

Ens trobem immersos en plena segona temporada de la sèrie, i a través d'aquest arc argumental, Un Mal Necessario, se'ns explicarà d'una altra manera els dos fets més rellevants que hi van tenir lloc: com en Tommy esdevé el White Ranger, la nova versió dels dos episodis de la segona temporada de la sèrie, White Light (Llum Blanca); i també a la vegada, amb un nou context a com en Rocky, l'Adam i l'Aisha substitueixen en Jason, en Zack i la Trini, utilitzant igualment la conferència de pau de Suïssa però amb una explicació més complexa.

Cada capítol, al principi i final té la seva portada oficial i l'alternativa. Per part dels capítols de MMPR, les oficials són de Jamall Campbell i les alternatives són de  Kris Anka. Per part dels capítols de GGPR, les oficials són d'Eleanora Carlini, amb color de Rául Angulo als #31 i 32, i les alternatives d'Amelia Vidal. Al final del volum també hi tenim una àmplia galeria de portades alternatives de diferents autors per MMPR #50: Inhyuk Lee, Diego Galindo Clayton Crain, Kris Anka i Chris Clarke, sent aquesta la darrera il·lustració de la galèria. I tal com ja vam veure MMPR vol. 6, Kris Anka amb disseny de Dylan Todd (MMPR #46 a 50), creant unes portades que són unes fitxes d'en Jason, Zack, Trini, Kiya i Tommy. Per part de GGPR, tenim 6 portades (#27 al #32) de Miguel Mercado amb disseny de Dylan Todd, que són les típiques fotos dels anuaris escolars, que podem veure en moltes sèries estatunidenques, a més de sis portades més, de Johanna The Mad amb disseny de Dylan Todd, per cada que són publicacions del que coneixem com a Instagram.

La història dels Power Rangers conclourà amb Mighty Morphin Power Rangers vol. 7 que es publicarà, segons el pla editorial, el pròxim novembre, amb els darrers capítols d'aquesta de la sèrie MMPR (#51-55 + Drakkon New Dawn #1-3). Abans a l'octubre es publicarà Mighty Morphin Power Rangers: Pink.