dissabte, 9 de març del 2024

Las Tortugas Ninja: El último Ronin - El dia perdido

Títols originals: Teenage Mutant Ninja Turtles: The Last Ronin - Lost Years: The Lost Day
Autors principals: Kevin Eastman i Tom Waltz (guió), Kevin Eastman, Ben Bishop (dibuix i tinta), Esau i Isaac Escorza (dibuix i tinta), Kevin Eastman (Diari de l'Splinter), Freddie E. Williams II (dibuix) i Luis Antonio Delgado (color). Portada de Ben Bishop i Luis Antonio Delgado
Traducció per: Francisco San Rafael Simó
Publicat per: ECC Ediciones, febrer de 2024.
Format: Rústic - 48 pàgines - Color
Preu: 9 €

 
Al 41 Comic Barcelona de 2023, ECC Ediciones va anunciar la futura publicació de la continuació de Las Tortugas Ninja: El último Ronin anomenada Los años perdidos, que en la seva edició original d'IDW, ja s'han publicat els seus cinc capítols (gener, març, abril i juny i agost de 2023). Per part d'ECC, el juliol de 2023 es va publicar el primer capítol, el passat setembre es va publicar el segon, el novembre, es va publicar el número tres, i aquest gener de 2024, el número quatre, tot esperant el cinquè que es publicarà aquest març.

Però a part d'aquests cinc números, n'hi ha un d'especial, l'anomenat El dia perdido, que fou publicat originalment el juliol de 2023, i que ECC ens ha portat aquest passat febrer de 2024.

En aquest capítol especial tenim l'April Jones-O'Neil, fent-se càrrec de la nova generació de Tortugues Ninja, ja crescudes, juntament amb la seva filla la Casey Marie Jones.

Un dia que la Casey se'n va de casa per assumptes personals, l'April s'emporta les joves tortugues cap a conèixer el mercat negre de Nova York, així tot intercanviant articles cada un amb el seu propòsit,  s'aniran creuant amb tota mena de gent, alguns més perillosos que altres. Però que a la vegada, servirà per posar a prova les joves tortugues, i a la vegada que l'April recordarà tota mena de situacions del seu passat. Tot el que va passar, que ha comportat que el món és com és. Passat i present, s'aniran alternant per donar-nos aquesta història entre una àvia i els seus quatre néts en una missió molt important per ella.

Recordem que aquesta nova generació  de tortugues està formada per la Moja, la Yi, i l'Odyn i l'Uno. Dues nenes i dos nens, respectivament.

Els seus respectius noms també estan relacionats entre ells. Totes elles es diuen U (1) en diferents llengües. Segons l'ordre en què els he escrit abans són suahili, xinès, rus i castellà.

Al final del número, hi tenim quartes portades alternatives, una doble de Kevin Eastman i Ben Bishop,  una de Ben Bishop i Luis Antonio Delgado, una tercera de Elizabeth Beals i una darrera d'Esau i Isaac Escorza.

Per acabar, poso el calendari de les obres de la franquícia, a partir de les que em queden per llegir, algunes ja publicades, i les futures que arribaran pròximament: 

De la sèrie regular, el 19è volum serà novetat pel 20 de març.

De l'entrecreuament amb Street Fighter,  el cinquè i darrer número va sortir el 6 de març.  

Per altra banda, per Las Tortugas Ninja: El último Ronin - Los años perdidos,  sent bimestral,  el cinquè i darrer número serà novetat del 20 de març.

I aquest pròxim abril, s'estrena un crossover amb la sèrie Stranger Things que constarà de quatre números, amb periodicitat mensual, sortint el segon número el maig
 
Calendari de les sèries i amb portades confirmades, les que em manquen per llegir i les futures.


Març: VS Street Fighter núm. 5 (Últim) i El último Ronin - Los años perdidos núm. 5 (Últim) i Vol. 19



Abril: vs Stranger Things núm. 1




Maig: vs Stranger Things núm. 2