dimarts, 5 de març del 2024

Las Tortugas Ninja vs. Street Fighter núm. 4

Títol: Las Tortugas Ninja vs. Street Fighter núm. 4
Títols originals: Teenage Mutant Ninja Turtles Street Fighter núm. 4 USA
Autors: Paul Allor (guió), Ariel Medel (dibuix) i Sarah Myer (color)
Traducció per: Bárbara Azagra Rueda
Publicat per: ECC Ediciones, febrer de 2024.
Format: Grapa - 24 pàgines - Color
Preu: 3 €


 
 
 

 
Aquest passat febrer, ECC Ediciones va posar a la venda el quart número de l'entrecreuament de les Tortugues Ninja amb Street Fighter, un dels videojocs de lluita més popular i conegut amb una llarga trajectòria al darrere, creat el 1987, que molt o poc quasi tothom hi ha jugat o bé mínimament en coneix l'existència, i per cert videojoc de la casa Capcom.

Las Tortugas Ninja vs. Street Fighter compta amb Paul Allor com a guionista, Ariel Medel en el dibuix, Sara Myer en el color, en aquesta mini-sèrie de cinc capítols que es va estrenar originalment el passat juny de 2023, i publicant-se els següents capítols, el juliol, l`agost, el setembre i tancant-se el novembre.

Les Tortugues Ninja són a Atlantic City per competir en un torneig de lluita, on s'acabaran enfrontant als poderosos lluitadors del grup que coneixem com a Street Fighters, i així demostrar les seves habilitats.  Però com veuran els mutants, aquests lluitadors de carrer són més difícils de fer caure del que es pensaven.

Però en aquest torneig hi estan havent unes misterioses desaparicions de lluitadors participants, i sembla que al darrere de tot plegat hi ha l'aliança entre dos enemics molt coneguts de les dues franquícies: en Baxter Stockman i en M. Bison. 

Presenciarem diversos combats entre els dos equips, i quan té lloc el combat entre en Don i en Ken, el caos i la confusió s'apodera tant del ring, i de tot el lloc, i els dos grups s'adonaran que hauran de col·laborar per saber realment que està passant, i en mig de tot plegat en Raph i la Chun-li són segrestats.

Per una banda i altra, els nostres herois descobriran qui hi ha darrere, l'organització criminal Shadaloo liderada per M. Bison, ara aliat per l'Stockman, els quals capturant lluitadors, i absorbint els seus poders psicòtics, pretenen carregar energèticament una bomba gegantina per atemorir el planeta, i així esdevenir-ne els amos.

Mentre que els herois que estan lliures s'acosten al quarter general de l'enemic, en Raph i la Chun-li aconsegueixen escapar-se, però a la tortuga se li complica la fugida, sent altre cop capturada. I a més a més, un dels lluitadors capturats aconsegueix alliberar-se de la càpsula on estava retingut, i és un poderós i conegut enemic dels nostres herois mutants: l'Shredder.

El quarter general de l'enemic serà on tindrà lloc l'acció. Per una banda, en Leo, la Jennika i en Ryu s'enfrontaran al cap del Clan del Peu. En Guile, la Chun-li i en Mike aniran alliberant tots els lluitadors capturats, entre ells en Raph. Però serà el grup format, per en Don, en Ken i l'Stockman, que s'ha distanciat del seu maligne aliat, però seguint les seves pròpies intencions, que hauran d'aturar el llançament de la piscobomba, el qual s'ha activat. Però no serà tant fàcil, i en Bison, per mostrar el seu poder i domini, ha elegit una destinació molt emblemàtica.

COMPTE: Cal mencionar que en aquesta obra, apareix un personatge de les Tortugues Ninja, que a la sèrie regular (volum 18, que es publica aquest desembre per ECC) encara no ha sortit tal com la mostren en aquesta mini-sèrie, parlo de la Jennika. Per saber, com aquest personatge acabarà tal com la veiem, ens haurem d'esperar uns quants volums de la sèrie regular- per veure-ho, originalment té lloc a TMNT #95 City at war, part 3.

Al final, hi tenim dues portades alternatives d'aquest quart número de Tom Reilly, i Daniel Warren Johnson i Mike Spicer.


Per acabar, poso el calendari de les obres de la franquícia, a partir de les que em queden per llegir ja publicades i les futures que arribaran pròximament: 

De l'entrecreuament amb Street Fighter,  el cinquè i darrer número surt el 6 de març.  

De la sèrie regular, el 19è volum serà novetat pel 20 de març.

Per altra banda, per Las Tortugas Ninja: El último Ronin - Los años perdidos,  sent bimestral,  el cinquè i darrer número serà novetat del 20 de març. A més aquesta petita sèrie s'ha ampliat amb Las Tortugas Ninja: El último Ronin - El dia perdido, protagonitzada per l'April, que el qual ja tenim a la venda, sent novetat de febrer. 

I aquest pròxim abril, s'estrena un crossover amb la sèrie Stranger Things que constarà de quatre números, amb periodicitat mensual, sortint el segon número el maig
 
Calendari de les sèries i amb portades confirmades, les que em manquen per llegir i les futures.

Febrer: El último Ronin - El dia perdido


Març: VS Street Fighter núm. 5 (Últim) i El último Ronin - Los años perdidos núm. 5 (Últim) i Vol. 19



Abril: vs Stranger Things núm. 1




Maig: vs Stranger Things núm. 2