dijous, 7 de març del 2024

Power Rangers: Pecados del futuro + Los Psycho Rangers regresan


Títol: Power Rangers: Pecados del futuro + Los Psycho Rangers regresan
Títols originals: Power Rangers: Sins of the future i Power Rangers: The Psycho Path
Autors:  Pecados del futuro - Guió: Matthew Erman a partir de la història de Trey Moore. Dibuix: Giuseppe Cafaro. Color: Francesco Segala. Portada de Diego Galindo
Los Psycho Rangers regresan - Guió: Paul Allor, Dibuix: Giuseppe Cafaro. Color: Marcelo Costa
Traducció per: Ariel Abinati
Publicat per: Moztros, febrer de 2024
Format: Cartoné - 17 x 26 -208 pàgines -  Color
Preu: 24,90 €



Havent publicat els volums números 1 de les noves sèries Mighy Morphin i Power Rangers, aquest passat febrer, Moztros va publicar un volum únic de la franquícia que n'expandeix el seu univers. Un volum que inclou les històries Pecados del futuro i Los Psycho Rangers regresan.

Pecados del futuro
, publicat originalment el novembre de 2020, és una seqüela de Power Rangers Time Force, sèrie que no n'he vist mai cap episodi, vídeos diversos per Internet, sí. Tot i això, molts aspectes els conec gràcies als corresponents còmics, com també, la pertinent recerca feta a Internet. 

Després de derrotar al malvat Ransik, la Time Force Pink Ranger Jen Scotts i el Time Force Red Ranger Wes Collins volen intentar una relació real, malgrat procedir de línies temporals diferents i alhora compaginar-ho amb les seves vides amb els Guardians de Plata, per part d'ell, i la Força del Temps, per part d'ella. 
 
Quan la Jen viatja al passat per tenir una cita amb en Wes, els dos són atacats per un misteriós Ranger que té com a objectiu matar la Jen, ja que la considera culpable de l'alteració de les línies temporals que estan tenint lloc. Però quan es reveli la identitat d'aquest nou Ranger, s'anirà descobrint que s'amaga darrere de tot plegat, i així poder resoldre aquest afer que afecta, el passat, el present i el futur.



Los Pschyo Rangers regresan, publicat originalment l'octubre de 2019, un any abans que l'anterior, és una seqüela de Power Rangers in Space, sèrie de la qual com a molt n'he vist algun episodi aïllat, en el moment que es devia emetre per primera vegada en castellà. I com el cas anterior, tot el que en conec és gràcies als corresponents còmics, com també, la pertinent recerca feta a Internet.

La Karone es capturada per uns ressuscitats Psycho Rangers, els quals originalment foren creats per ella, quan encara era la malvada Astronema, i que posteriorment al seu dia van ser derrotats pels Galaxy Rangers. El responsable del seu retorn és el Psycho Green Ranger, un que no coneixien fins ara, i que també pretén recuperar el qui al seu dia era l'Astronema, l'hereva de l'Espectre Fosc. Davant de la seva captura, el seu germà Andros, l'Space Red Ranger, seguirà les corresponents pistes per trobar-la i alliberar-la. Però tal com es desenvoluparà tot plegat, no serà pas flors i violes.

Pel que es menciona a part de ser una seqüela d'In Space també ho és de Lost Galaxy, ja que la Karone fou la segona Galaxy Pink Ranger. A més, però aquest capítol entra en contradicció amb la continuïtat de les sèries principals, per l'aparició d'aquest Psycho Green Ranger, creat expressament pels còmics de Boom! Studios, i que fa la primera aparició al capítol 20 de Mighty Morphin Power Rangers (Moztros, inclós al volum 3), quan es va enfrontar als Power Rangers de la Terra liderats per la Grace Sterling. Així doncs, aquesta història n'és la continuació pel que fa a aquest personatge.

A més aquesta història inclou el còmic curt Psycóticos (Psychotic), amb guió de Trey Moore i dibuix de French Carlomagno, on coneixerem com es crea aquest Psycho Green Ranger. I tal com s'acaba s'enllaça amb la seva aparició al corresponent capítol 20 de MMPR.


 
Per aquells que no han vist les corresponents sèries, com és el meu cas, les dues històries donen la suficient informació, per tal que et puguis situar mínimament en el context en concret que es tracta, a pesar de la complexitat que puguin tenir les sèries de les quals en deriven. 

Al final de volum s'inclou una galeria d'esbossos i dissenys dels principals personatges de les dues històries que inclou aquest volum.

Després de la publicació d'aquest volum, Moztros reprèn la continuació de les sèries Mighty Morphin i Power Rangers, sortint el segon volum de MM el pròxim 14 de març.