dijous, 14 de març del 2024

Usagi Yojimbo Saga Libro 7

Títol original: The Usagi Yojimbo Saga Book 7
Autor: Stan Sakai
Traducció de: Nacho Bentz
Col·lecció: Independientes USA
Publicat per: Planeta Cómic, febrer de 2024
Format: Rústic amb solapes - 600 pàgines - 16,8 x 25,7 cm - B/N i color
Preu: 50 €







A aquest passat febrer, Planeta Cómic va posar a la venda el setè volum integral d'Usagi Yojimbo Saga. El sisè va sortir el febrer de 2023.

Aquest integral recopila dels números 117 a 138 dels comic-books d'Usagi Yojimbo Volume Three de Dark Horse, més les històries Una noche oscura y tormentosa (One dark and stormy night) del Free Comic Book Day 2009 i Corta la ciruela (Cut the plum) d'Usagi Yojimbo Color Special núm. 5, dit d'una altra manera, aquest setè integral inclou els volums recopilatoris números 26, 27 i 28, els respectius Traidores de la tierra (Traitors of the earth), Una ciudad llamada Infierno (A town called Hell) i Escorpión Rojo (Red Scorpion).

En el primer volum, Traidores de la tierra, comencem amb una història de tres capítols, Traidores de la tierra, que dona nom al volum recopilatori, on tindrem la Kitsune i la Kiyoko com a protagonistes. Aquestes dues fent les seves conegudes malifetes, robaran un netsuke, una petita talla que feta sembla d'os, el qual un bruixot l'està cercant. Afortunadament, per elles els seus camins es creuaran amb en Miyamoto Usagi, com també amb el caçador de dimonis Sasuke, a qui vam conèixer a Kumo (UY Saga 3) i després vam retrobar a Sumi-E (UY Saga 4), i que els ajudarà a fer front el bruixot. En la següent història, encara junts la Kitsune, la Kiyoko i l'Usagi, aquests dos darrers es veuran involucrats en la protecció d'un important mercader. Ja seguint el seu camí, l'Usagi viurà una experiència molt estranya a la història a tot color Una noche oscura y tormentosa. En els següents dos capítols, el nostre conill tindrà problemes amb un grup de bandolers, i acabem aquest volum, amb una història on l'Usagi es retrobarà amb dos antics companys seus de quan servia a Lord Mifune.  

El segon volum inclòs, Una ciudad llamada Infierno, tindrà aquesta ciutat anomenada Infern com protagonista d'aquest volum, sortint al principi i al final del volum. Seguint el seu camí, l'Usagi arribarà aquesta ciutat on es trobarà dos bàndols que es disputen el seu control, creient que fa les coses bé beneficiarà aquell que ja hi era abans. Enmig d'aquesta aventura coneixerà un hàbil espadatxí, en Kato, amb qui acabarà respectant-se mútuament. Havent cregut resoldre correctament aquest conflicte seguirà al seu camí, trobant-se amb una vella molt parladora i una mena de yokai anomenat nukekubi. Anar seguint el seu camí, es trobarà amb assessor d'un senyor que està viatjant per complir la seva missió, amb el qual farà amistat, i revelant-se la veritat que s'amaga darrere la seva missió. Tot seguit, serà acollit per una família, on farà un teru teru bozu pel nen,  ja que no para de ploure. I acabem el volum, tornant a la ciutat coneguda com a Infern, retrobant-se abans amb en Kato, i arreglant d'una vegada per totes la situació que té lloc ena aquesta ciutat.

El tercer volum inclòs, Escorpión Rojo, al llarg dels seus capítols se'ns presentarà la banda criminal de l'Escorpí Roig. En la primera història de dues parts, coneixerem un mestre que elabora tambors taiko. En aquesta història, és on es donarà a conèixer aquesta banda criminal. Al següent capítol ens retrobarem amb la Kitsune i la Kiyoko, aquest cop venent un miraculós oli de gripau, que de miraculós, com ens podem imaginar en té poc. En el següent capítol, l'Usagi es retrobarà amb el misteriós individu conegut Senyor dels Mussols (veure UY Saga 2 El Señor de los Buhos). I en la següent història de tres parts, on l'Usagi coneixerà en Suzuki-sensei, antic company del mestre Katsuichi, es descobrirà tota la veritat que hi ha en l'afer de la banda criminal de l'Escorpí Roig.  I acabem amb Corta la ciurela , una història de dues pàgines a color, protagonitzada per l'Usagi i en Jotaro.

Aquest tercer volum integral està estructurat com els altres volums integrals d'Usagi Yojimbo Saga. Per començar, tenim una pàgina presentant-nos els personatges principals. Tot seguit ja venen els diversos capítols separats segons el volum on originalment van ser inclosos, incloent-hi també les introduccions dels tres volums originals (Walter Simonson, Geof Darrow i George Takei). Al final del volum integral, com a material extra, però alhora important, tenim un conjunt de notes de l'Stan Sakai, sobre els aspectes i conceptes japonesos que apareixen al llarg del llibre, dient-nos quines han estat les seves fonts d'informació. Seguidament, hi ha les portades en color tant dels números individuals com dels tres volums. Els colors són d'en Tom Luth, excepte per aquelles pintades pel mateix Sakai. A continuació tenim altres materials com: una il·lustració conceptual del capítol 119, un dibuix d'Stan Lee, un dibuix a tot color commemorant el 25è aniversari d'Usagi Yojimbo (2009), una il·lustració a tot color per la San Diego Comic-Con 2009,  i per acabar una il·lustració de Chris Houghton. A la solapa posterior s'hi mostren les portades dels volums integrals anteriors publicats: els dos de l'etapa Fantagraphics, i els volums 1 a 6 d'Usagi Yojimbo Saga

De moment i evidentment normal, Planeta no ha comunicat quan sortirà el vuitè llibre d'Usagi Yojimbo Saga (Dark Horse Comics), que consta de 9 volums, recollint fins al volum 33 de la sèrie. A partir d'aquí, Usagi Yojimbo va començar a publicar-se a IDW Publishing a partir del juny de 2019, nova etapa de la qual Planeta ja ha publicat els tres primers volums, i aquest juny en publicarà el quart.


The Usagi Yojimbo Saga Book 8, Dark Horse Comics, maig de 20019