dimarts, 10 d’abril de 2012

Simiocràcia, la nova obra d'Aleix Saló

Després de Fills dels 80 (Glénat/EDT 2009)Españistán (Glénat/EDT 2011), Aleix Saló torna a la càrrega amb una nova obra, Simiocràcia: Crònica de la Gran Ressaca Econòmica, ara però canviant d'editorial i essent editada per Debolsillo (Random House Mondadori).

A diferència de les seves dues obres anteriors essent còmics, Simiòcràcia és més aviat un assaig il·lustrat sobre societat i economia. 

Simiocràcia: Crònica de la Gran Ressaca Econòmica, d'Aleix Saló
Edició de butxaca, 144 pàgs. 
9,95 €

Si en les seves obres anteriors l'autor traçava una panoràmica social i cultural del nostre dia a dia, ara carrega les tintes en les classes dirigents. En qui ens ha conduït a la pitjor crisi econòmica de les últimes dècades. Polítics, banquers i especuladors protagonitzen el discurs Simiocràcia, que té per idea de base que els que ens dirigeixen podrien ser simis: tipus incompetents, estúpids, egoistes, capaços d'embrutar la seva pròpia cova per interessos absurds, incapaços de veure-hi més enllà dels seus beneficis a curt termini.

L'Aleix Saló, a més de ser un magnífic humorista, és un bon divulgador de conceptes econòmics i polítics que, en aquest llibre, desemmascara les contradiccions no ja del sistema sinó de la mentalitat dels dirigents, així com les conseqüències que aquests factors tindran en la vida d'una agonitzant classe mitjana.

Al seu facebook, l'Aleix Saló ja ha anat fent publicitat de la seva nova obra, i tal com ja va fer amb Españistán, ahir va penjar un vídeo de promoció, comportant que ahir al twitter Aleix Saló esdevingués Trending Topic. Tot i que el vídeo es castellà, tant el principi com al final informa que Simiocràcia es pot adquirir en català tant en paper com en digital (ebook).

SIMIOCRÀCIA A LA VENTA EL 12 D'ABRIL!