dimecres, 27 de març del 2013

Babylon 5: Punt sense retorn (3a temporada)

El Projecte Babylon era la nostra última esperança d'aconseguir la pau. Va fracassar. L'Any de la Guerra de les Ombres, es va convertir en una cosa més important: la nostra última esperança... d'aconseguir la victòria. És l'any 2260. I l'estació és diu Babylon 5.

Comparat amb els textos de les caretes d'inici de les temporades temporades anteriors aquest és breu, però amb les imatges fan de la careta d'inici de la tercera temporada molt i molt contundent. En el següent enllaç el podeu veure.

Aquesta temporada marca un abans i un després a Babylon 5. I és que l'any 2260, serà molt clau pel que fa a les relacions amb la terra com amb les ombres.

Abans de parlar dels aspectes claus, parlaré de les novetats en els personatges. Un dels nous al repertori serà la incorporació del ranger Marcus Cole, el qual tindrà protagonisme al llarg de la temporada. Per mi un dels personatges més peculiars i entranyables.


Un dels altres personatges que ja va aparèixer a la segona temporada, però que serà a la tercera quan agafarà protagonisme serà el membre de seguretat Zack Allan, esdevenint el segon en el comandament.  Serà clau sense dubte en l'episodi que dóna nom a la temporada.


En la ressenya de la segona temporada acabava parlant de dues coses, la primera un traïdor, que resulta ser la Talia Winters i la segona, se'ns mostra el veritable aspecte d'en Kosh, o sigui del vorlon. L'aspecte facial depèn de quina espècie el miri, o sigui, un humà el veu amb aspecte humà, un narn amb aspecte narn i així amb les diferents races.


Ja entrant els punts claus d'aquesta tercera temporada començaré per les relacions amb l'Aliança Terrestre. A través de la màquina d'Epsilon 3, el planeta el qual orbità l'estació, es trobarà la prova definitiva pel qual s'incrimina en Clark com a culpable directe de la mort d'en Santiago. En fer-se publica la prova, el president Clark declarà la Llei Marcial, començant una guerra civil a l'Aliança Terrestre. Davant d'això la Babylon 5, juntament amb altres colònies, s'independitzarà de l'Aliança Terrestre fins que el president Clark no sigui destituït. La independència succeeix a l'episodi 10, a l'anterior, el novè és l'episodi que dóna nom a la temporada Punt sense retron (Point of no return) on els esdeveniments respecte l'aplicació de la Llei Marcial, en Zack Allan, tindrà un paper clau per tal que les forces clarkistes no es facin amb el control de la Babylon 5.

Amb l'afer de la Terra diguem-ne solucionat pel que queda d'any i temporada, l'afer principal a tractar serà la guerra de les ombres, les quals ara ja no s'amaguen i ataquen obertament. La mort d'un dels personatges importants per la guerra serà un moment clau, especialment per el capità John Sheridan. També tindrem el retorn d'en Jeffrey David Sinclar en dos episodis els quals estan lligats amb l'episodi 20 de la primera temporal: Retornarem a la Babylon 4 en uns episodis de viatges temporals d'allò més complicats però importants. I evidentment l´últim episodi de la temporada, Z'Ha'Dum, que és el planeta natal de les ombres, et deixa amb un bon "cliffhanger". Que els hi haurà passat a en John Sheridan i a en Michael Garibaldi?

L'any que ve, el 2261, per tant la quarta temporada, es preveu molt i molt moguda, tant per la guerra contra les ombres com per la situació amb l'Aliança Terrestre.