divendres, 1 de març del 2013

Babylon 5: L'arribada de les ombres (2a temporada)

El Projecte Babylon era la nostra última esperança d'aconseguir la pau. Un món independent de 8 quilometres de llarg, situat en territori neutral. Un centre de comerç i diplomàcia per un quart de milió d'humans i extraterrestres. Un far lluminós en l'espai, sol en la foscor. Era el començament de la Tercera Era de la Humanitat, l'any que la Gran Guerra va caure sobre tots nosaltres. Aquesta és la història de l'última estació Babylon. És l'any 2259. I l'estació és diu Babylon 5.

Aquest és el text que s'ens presenta a la careta d'inici dels episodis d'aquesta segona temporada i que podeu veure en aquest enllaç. Aquest és la primera versió. A partir de l'episodi 3, la imatge referent a la Delenn és canviada degut al seu canvi d'aspecte. Ja en parlarem. El podeu veure aquí, en anglès.  Ahir vaig veure l'últim episodi d'aquesta temporada.

Entrem ja en els fets d'aquesta segona temporada. Ens trobem als primers dies de l'any 2259. Tenim en Michael Garibaldi en coma degut a un intent d'assassinat, el president Santiago ha mort en el canvi d'any en esclatar la seva nau i la Delenn la tenim en un capoll. I davant d'aquesta inestabilitat, a sobre el comandant Jeffrey Sinclair ha estat destinat a una altra situació. 

Com ja sabem en Jeffrey Sinclair va ser l'únic supervivent de la Batalla de la Línia, la qual va suposar la rendició del minbari, però què és hi ha darrere de tot plegat.  En Sinclair va ser capturat, examinat i torturat pels minbari, entre els quals hi havia la Delenn com a membre del Consell Gris. En Sinclair a més també fou el primer humà amb qui els minbari hi tenien contacte, de cara a cara. Durant les investigacions, durant aquelles 24 que va ser captiu, els minbari, segons ells va veure que els humans heretaven les ànimes dels minbari quan aquests moren. Per tant matar humans, volia dir matar també minbaris. Aquest va ser el motiu pel qual es van rendir. 

Tal com he dit als primers dies de l'any 2259, en Jeffrey Sinclair és destinat a un altre lloc, justament al planeta Minbar com a ambaixador. Així doncs la tinent Susan Ivanova ha de governar l'estació fins que hi arriba el nou comandant, el capità John Sheridan, el qual fins llavors comandava la nau Agamemnon. 


En Sheridan però començara amb mal peu principalment amb els minbari, ja que durant la guerra, ell va ser l'artífex de l'única i veritable victorià terrestre, amb la destrucció del creuer minbari Estrella Negra, comportant-li el malnom d'Assassí Estel·lar.  Mencionar que en John Sheridan ascendirà la tinent Susan Ivanova al grau de comandant.

Anem per la Delenn, recordem que la tenim en un capoll. En sortir d'aquest, la minbari ha canvia molt d'aspecte, s'ha humanitzat. En certa manera per ser un pont entre humans i minbari, cosa que aquest canvi serà molt mal vist pels seus. A llarg de la temporada anirem veient com va fent passos per adaptar-se a les característiques humanes adquirides.


El que hi ha darrere de la mort del president Santiago també serà un dels temes que al llarg de la temporada s'hi anirà donant voltes. En Garibaldi en va rebre les conseqüències en descobrir que volien assassinar el president, però per sort se'n surt. Dos bandols es disputen el poder a l'Aliança Terrestre, i per un dels bàndols, el president Santiago feia nosa. A la B5, de mica en mica aniran descobrint coses i es veuran obligats a posicionar-se a favor del bàndol contrari al de l'instigador de l'assassinat del president Santiago, el qual un dels caps visibles és el nou president, en Morgan Clark, que per casualitats de la vida. Evidentment tot això en secret. L'oficial és que la nau d'en Santiago va tenir problemes mecànics i per això va explotar. A més a més recordem, que també tenim el Cos de Psico-experts, el qual també serà una amenaça per l'estació.

Entrant en temes foscos però de caire universal, començaré amb el nom d'aquesta segona temporada: L'arribada de les ombres (The coming of shadows), el títol del novè episodi. Les ombres és el terme amb que és dóna nom a una antiquíssima i poderosa raça, i que fins ara s'havia mantingut amagada. A la primera temporada ja les vam conèixer, i és a partir aquesta segona temporada quan en començarem a conèixer els seus secrets i a aquestes començaran a ser més visibles. Les ombres però les coneixerem sobre tot a través del seu intermediari, un humà, en Morden


En Morden ja apareix a la primera temporada, el qual tindrà certa relació especial amb en Londo Mollari. Tota i que el centauri no sap qui hi ha darrere de l'humà, li serà d'ajuda per els seves ambicions però es va veient que a la vegada serà la seva perdició. Gracies a la intervenció secreta de les ombres, els centauri entre en guerra amb els narn i i així aconsegueixen envair el seu planeta. Aquesta guerra la qual comença i acaba dins d'aquest any 2259 serà un dels temes rellevants en aquesta temporada. En les imatges següents veiem en Morden rodejat d'ombres, per una banda, i la nau d'aquesta antiquíssima raça. 

 

Qui en són conscients d'aquesta amenaça i que estant movent fils per enfrontar-s'hi, ja que preveuen que aviat començarà la Segona Guerra des les Ombres, són la Delenn i en Kosh. I serà la segona, per que ja hi havia hagut fa anys i panys una primera, on una de les espècies que s'hi havien enfrontat eren els vorlon. I parlant dels vorlon, i en concret d'en Kosh, al final d'aquesta segona temporada tornarà a reaparèixer la Lyta Alexander amb qui descobrirem un traïdor entre els oficials de la Babylon 5, i en l'últim episodi coneixarem el veritable aspecte d'en Kosh. 

Així doncs amb els problemes terrestres per una banda, les ombres per una altra i els centauri en expansió en un altre cantó, enmig de tot això hi trobem la Babylon 5, la qual haurà de resistir-hi en l'any 2260 que just comença, o sigui la tercera temporada de la sèrie.