dimarts, 26 de març del 2013

Els Jocs de la Fam II. En flames

Títol original: The Hunger Games. Catching fire
Autora: Suzanne Collins
Publicat per: Estrella Polar (Grup62), 1a edició gener 2010; 1a edició en aquest format novembre 2012
Format: Rústic amb solapes, 424 pàgines
Preu: 16€ 
www.elsjocsdelafam.cat 

 Ahir vaig acabar Els Jocs de la Fam II. En flames. Quan vaig acabar de llegir el primer capítol ja vaig veure que que la Katniss no ho tindria gens bé, ho passaria malament. Ha passat mig any del desenllaç dels 74ens Jocs, en que al final d'aquests, la Katniss va realitzar un acte comportant que no tant sols ella si no també en Peeta fossin declarats els vencedors. Acte interpretat per l'elit dirigent del Capitoli, amb el president Snow al capdavant, com una mostra de rebel·lió.

Ara, en la imminent  Gira de la Victòria en que en Peeta i ella hauran de voltar pels diferents districtes i el Capitoli, la Katniss pressionada pel mateix president haurà de fer entendre a tothom que el que va fer va ser un acte d'amor profund envere a en Peeta, res de cap mostra de rebel·lió. Però no tot anirà com ella voldria, i és que el seu innocent acte de rebel·lió va calar fort als districtes.

El temps va passant i arriba el dia en que el president Snow fa l'anunci dels propers Jocs de la Fam, l'edició 75, els quals a més a més corresponen a la tercera Extinció Especial. Sorpresa que tindran tots quan els president anuncia el mètode pel qual s'elegiran els tributs que hi participaran. Sense ben bé el què, la Katniss i en Peeta hi haurà de tornar a participar. 

Aquests Jocs ja deixen entreveure que no serà com l'anterior que coneixen la parella o com tots els anteriors. En el rerefons de tot plegat, hi ha el que la Katniss simbolitza, ja sigui per bé o per mal. Són un Jocs d'incerteses, dubtes, també d'aliances, d'una arena tota peculiar, i que tot, els Jocs, el llibre, acaben amb un desenllaç d'allò més inesperat, contundent i amb l'ai al cor.

Després doncs del trepidant cliffhanger d'Els Jocs de la Fam II. En flames, les aventures de la Katniss Everdeen continuen i finalitzen el tercer i últim llibre de la trilogia: L'ocell de la revolta