dissabte, 27 de maig del 2017

Vells descobridors

Títol: Vells descobridors
Autors: Marc Tinent (guió) i Lourdes Navarro (dibuix)
Publicat per: Panini Comics, març de 2017
Format: Cartoné, 72 pàgines, Color
Preu: 12,95€



Tal com ja vaig comentar, Panini Comics, sota el segell Evolution Comics, va publicar el mes passat Vells descobridors del guionista Marc Tinent i de la dibuixant Lourdes Navarro, sent l'obra guanyadora de la segona ronda de la Beca Carnet Jove Connecta’t al Còmic del 2016

Es sabut i confirmat que els primers europeus que van trepitjar el continent que coneixem com Amèrica foren els víkings. Ara bé el merit del "descobriment" d'aquest "Nou Món" no és pas ni de la multitud de pobles autòctons que hi vivien i que alguns han sobreviscut fins avui en dia ni tampoc dels víkings, si nou d'un senyor amb orígens controvertits , que en català coneixem com a Cristòfol o Cristòfor Colom. Pel que sabem  aquest senyor acompanyat per altres companys volia arribar a les Índies tot travessant l'Atlàntic, és a dir, una ruta cap a l'oest, altrament dit, ell creia que la Terra no era plana si no una esfera. La qüestió és que aquest grup de gent, a finals del 1492, va arribar a unes illes i terres, pensant-se que eren arxipèlags, terres properes a les Índies. Pocs anys més tard els europeus de la època va veure que aquells nous territoris per explorar i explotar no eren quatre illes si no un vast i gran continent que com anirien descobrint anava de nord a sud. L'europeu en qüestió fou el florentí Americo Vespucci, i en honor seu, aquest continent rebé el nom d'Amèrica, en detriment del terme Colòmbia.

Situats 20 anys després, el 1512 aquests dos descobridors ja són vells, però un altre de la seva mena, Alonso de Ojeda, els anima a fer la seva última aventura, malgrat la rivalitat evident que hi ha entre ells dos, pel nom del nou continent. L'objectiu d'aquesta expedició és trobar la font de l'eterna joventut situada en la misteriosa illa de Bimini, allà al mar Carib, tot seguint les indicacions d'en Juan Ponce de León, el qual en contra del que pensaven els altres tres se'l troben ben viu a l'última illa trepitjada per aquest, punt el qual serà l'origen per trobar Bimini i la seva font, comportant-los a les seves velleses l'aventura de les seves vides.  

Anacronismes i realitat a part, ja que al 1512 Colom ja feia anys que feia malves, Vells descobridors és una història que d'una manera entretinguda, amb humor i acció, viurem aquesta aventura d'aquests 4 vells descobridors, tant per edat que per temps que ho són, que envers el misteri que envolta el seu objectiu, l'eterna joventut, voldria dir tenir temps i forces renovades eternes per explorar aquest món nou que tot just se'ls obria la porta.