dilluns, 20 de setembre del 2021

Las Tortugas Ninja: La serie original vol. 3

Títol: Las Tortugas Ninja: La serie original vol. 3
Títol original: Teenage Mutant Ninja Turtles #12, 14, 15, 17, 19, 20 i 21 USA
Autors originals: Kevin Eastman i Peter Laird
Traducció per: Guillermo Ruiz Carreras
Publicat per: ECC Ediciones, agost de 2021.
Format: Cartoné - 296 pàgines - B/N + 7 a color
Preu: 32€



 



El darrer dia d'agost, ECC va posar a la venda les tres sèries de còmics de les Tortugues Ninja: el tercer volum de la sèrie original, el quart de la nova sèrie i el primer número de El Último Ronin. Evidentment vaig comprar totes tres obres, les quals seguint aquest ordre, aniré llegint i fent-ne les respectives ressenyes.

Aquest tercer volum de la sèrie original recopila els capítols en el següent ordre: 12, 14, 15, 17, 19, 20 i 21. El tercer volum de Norma, tenia l'11 (inclòs al segon volum d'ECC), del 19 al 21, Tales of TMNT núm. 2 i TMNT núm. 28. Per tant aquí ja veiem algunes diferències. Aquesta edició d'ECC, inclou aquells capítols considerats canònics, on els creadors originals hi van participar. Ara bé, hi ha algun capítol on hi van participar, però no són considerats canònics, i per tant no inclosos. Els primers quatre capítols estan elaborats o per Kevin Eastman o bé per Peter Laird, individualment o bé acompanyat d'altres autors. L'acció d'aquests se situa en Northampton.  Els tres darrers capítols constitueixen el retorn de les Tortugues a Nova York, on Eastman i en Laird més altres autors van treballar conjuntament per fer-los.

Per saber l'ordre correcte o que s'inclou en aquesta edició segueixo la Viquipèdia pròpia de les Tortugues Ninja: la Turtlepedia i també bé TMNT The Ultimate Collection de  Penguin Random House, on a cada volum s'indica el seu contingut.

Les diverses pàgines de comentaris i anotacions, els autors ens expliquen que davant la gran feina de gestionar el gran negoci de les Tortugues Ninja, comportant també un desgast entre la relació entre ells dos, van decidir alternant-se en la creació dels capítols, comptant amb l'ajuda d'altres autors. És el que veiem en els primers quatre capítols del volum. Pels tres capítols finals, el retorn a Nova York, una mini-saga important pels seus personatges, van tornar a treballar junts. També s'explicaran anècdotes i detalls de la creació d'aquests capítols.

Al final del volum, hi ha la galeria de portades en color dels capítols inclosos.

Endinsem-nos en els seus capítols:

TMNT núm. 12 Survivalistas (Survivalists), creat per en Peter Laird: Mentre en Casey, l'April, el mestre Splinter i les quatre Tortugues estant de pícnic tot tranquil·lament, un jove estudiant de postgrau de física apareix de cop i volta.  Ha aconseguit escapar-se d'un grup de radicals, els Survivalistes, que volen provocar una guerra entre els Estatus Units, que veuen que està en decadència, i la Unió Soviètica, mitjançant l'explosió d'una bomba nuclear que el jove s'ha vist obligat a crear. Comença un compte enrere per evitar una hecatombe nuclear. 

TMNT núm. 14 Los Innombrables (The Unmentionables), creat per en Kevin Eastman i Eric Talbot: Tot voltant per Northampton, en Casey passant per un basar on hi havia anat quan era petit, observa astorat com la vaca de llautó que hi ha dalt de la teulada ha desaparegut misteriosament, sense explicació coneguda. Comença una història de detectius amb en Casey i l'April com a protagonistes i les quatre Tortugues aquest cop amb un paper secundari, tot cercant a on ha anat a parar la vaca i qui hi ha al darrere. El títol ja ens indica que és un homenatge a Els Intocables d'Elliot Ness (The Untouchables). 

TMNT núm. 15 ¡Cúpula mortal! (Dome dome!), creat per en Peter Laird i Jim Lawson: En Casey, en Raph i en Mike es troben en una botiga de còmics de Northampton, quan de cop i volta uns robots els ataquen. Descobriran que en realitat el propietari de la botiga és un antic superheroi, i que el causant de l'atac és enemic d'ell i el seu grup de superherois. Toca reunir-se tots per fer-hi front.

TMNT núm. 17 Distracciones (Distractions), creat per en Kevin Eastman i Eric Talbot: Una història on veurem un Michaelangelo especial, ja que tot i ser una tortuga mutant, és ninja de cap a peus del Japó feudal.  Al final, en sabrem el perquè.

TMNT  núm. 19 Regreso a Nueva York parte 1 (Return to New York, book one), creat per en Kevin Eastman, Peter Laird i Jim Lawson: A passat un any d'ençà que van començar l'exili a Northampton, però a en Raph aquesta situació ja li és insuportable i decideix que és l'hora de tornar a Nova York en contra del criteri dels seus germans i especialment amb en Leo, amb qui s'acabaran barallant. Un cop a la ciutat, en Raph s'enfrontarà amb el Peu a les clavegueres, on hi trobarà un nou aliat, un tricerató dels que van ser teletransportats a la Terra.

TMNT núm. 20 Regreso a Nueva York parte 2 (Return to New York, book two), creat per en Kevin Eastman, Peter Laird, Jim Lawson i Eric Talbot: Amb l'ajut del tricrerató Zog, el qual per culpa de l'atmosfera terrestre té el cervell molt atrofiat, les Tortugues s'infiltren al Quarter General del Peu on mesura que avancen s'ha d'enfrontar als ninges. En Zog caurà mort en combat amb honor i orgull en ser derrotat per 3 formes mutants de l'Shredder. 

TMNT núm. 21 Regreso a Nueva York parte 3 (Return to New York, book three), creat per en Kevin Eastman, Peter Laird i Jim Lawson: El combat contra les formes mutants es fa dur. En Raph decideix anar directe cap a l'Shredder desobeint en Leo, però aquest el segueix i el troba força fumut per culpa de la batalla contra uns ninges d'elit del Peu. En Raph torna amb els altres dos i en Leo continua endavant trobant-se cara a cara amb l'Oroku Saki també conegut com a Shredder. Resulta ser que dels trossos que en van quedar fa tres anys en la primera batalla contra les Tortugues, mitjançant cucs i tota una sèrie d'experiments, en Saki va tornar a la vida. Els tres monstres anteriors són experiments fallits. El combat entre els dos líders és molt intens, però acaba amb la mort d'en Saki. L'edifici acaba explotant a causa del combat dels altres tres amb el Peu. Un cop ja a l'antic cau, les Tortugues van al riu on hi deixaran el cos de l'Oroku Saki cremant-se, posant fi a un llarg conflicte.


Aquest tercer volum, després dels seus primers quatre capítols, amb amb aventures divereses a Northampton, es culmina amb tres capítols trepidants plens d'acció i sorpreses. Les Tortugues tornen a Nova York per posar punt final a qui al seu moment els va portar a l'exili. El darrer i definitiu combat contra l'Shredder.  
 
El quart volum, tenint la col·lecció una periodicitat quadrimestral, sortirà al desembre, amb els dos capítols de l'arc argumental "Tonalitats de gris" i els sis primers capítols del llarg arc argumental "Ciutat en guerra", el qual s'acabarà al cinquè volum que s'espera de cara l'abril de 2022.