dimecres, 15 de setembre del 2021

Relatos de Sabu e Ichi

Títol: Relatos de Sabu e Ichi
Títol original: Sabu to Ichi torimono hikae (佐武と市捕物控, Notes de les detencions de Sabu i Ichi)
Autor: Shôtarô Ishinomori
Traducció de: Marc Bernabé (Daruma SL)
Publicat per: Planeta Cómic, octubre de 2015 a abril de 2016
Format: Rústic amb sobrecoberta - Volum A5 (14'8 x 21 cm) - 384 pàgines - B/N
Núm de volums: 4
Preu: 18,95 €/volum. Total = 75,8 €





Aquest 2021 ha estat l'any Shôtarô Ishinomori pel que fa a les meves lectures. Em vaig estrenar amb Hokusai (Panini Comics, 2019), tot seguit va tocar Mi vida sexual y otros relatos eróticos (Satori Ediciones, 2018). Ambdues obres són volums únics. El juny va tocar el primer volum de l'esperat Kamen Rider, i en català (Ooso Comics, 2021), i a inicis d'agost va tocar el torn del primer volum de Relatos de Sabu e Ichi, publicat per Planeta Cómic, finalizant el seu darrer i quart volum a mitjans de setembre. Per tant els quatre volums, tot alternant-los amb altres lectures, m'ha acompanyat durant aquest darrer mes i mig.  Aquestes quatre obres del Rei del Manga, publicades per quatre editorials diferents, són les que es poden trobar amb facilitat al nostre mercat. 

Originalment al Japó, fou publicada primer a la revista Weekly Shônen Sunday del 1966 al 1968 i després a la revista Big Comic de l'abril del 1968 a l'abril del 1972, ambdues de l'editorial Shogakukan, i recopilats els capítols en 17 volums.

Planeta va publicar aquest manga entre l'octubre de 2015 i l'abril de 2016, en una edició de 4 volums en format "kanzenban", tot fent una selecció de capítols de l'etapa Big Comic, però publicats de manera no cronològica, tot i que hi ha algun element amb continuïtat i així aquesta es trenca. En desconec els motius.


A Relatos de Sabu e Ichi, seguirem en Sabu, un jove noi que és ajudant civil de policia, i  l'Ichi, un adult massatgista i cec però un gran expert amb l'espasa. Amb ells dos viurem diferents casos detectivescos, en els quals els dos indagaran en els diferents crims, normalment assassinats, amb què es trobaran, amb l'objectiu de posar llum la foscor. A cada capítol, viurem un cas diferent. 

Més enllà dels crims, saber qui els ha causat, com han tingut lloc i com es resolen, totes aquestes aventures ens permetran aprofundir en diversos aspectes de l'Edo Bakufu, i pel que he trobat concretament durant el segle XIX, l'època en què viuen els protagonistes. Per tant, serà un retrat d'aquesta època veient-ne costums, tradicions, professions, paisatges, construccions, un excel·lent retrat d'aquesta època, que viurem al llarg de les estacions, les quals aquestes i la meteorologia també tindran un paper destacat en les diferents aventures. Però també hi haurà capítols on podrem aprofundir en la part més personal dels seus protagonistes i en especial en l'Ichi. I tot relatat amb un excel·lent dibuix, fins a l'últim detall. 

Relatos de Sabu e Ichi és una història de detectius tot dibuixant i mostrant-nos una època de la història japonesa. Una lectura interessant per part del Rei del Manga Shôtarô Ishinomori, un seinen clàssic, amb cinquanta anys a sobre, que compta amb un anime i amb una sèrie amb personatges reals.