dissabte, 18 de setembre del 2021

Tot s'ha capgirat

Títol: Tot s'ha capgirat
Autor
: Pau-B "Gargotaire"
Publicat per: Autoedició, agost de 2021
Format: Rústic - 50 pàgines - Color



Qui es podia imaginar a les acaballes del 2019, que aquell nou virus aparegut a la llunyana Xina, acabaria capgirant el món? La gran majoria de mortals seguir que no, ans el contrari en fèiem broma i tot.

Però quan el nou virus, el coronavirus SARS-CoV-2 i la seva corresponent malaltia covid-19 va arribar a Europa, començant per Itàlia, a finals del gener de 2020, vam començar a mirar-nos-ho una mica diferent, o alguns no tant. Aviat vam veure que tot era més seriós del que ens pensàvem o volíem veure (algunes encara ho veuen ara), i a mitjans de març tot tancat i barrat, només podent sortir de casa aquells que tenien la sort de treballar en una feina essencial, i els altres, teletreball o passar el temps de la millor manera possible.

Des de llavors hem tingut estats d'alarma, confinaments i desconfinaments, tota mena de restriccions, escalades i desescalades unes quantes onades, i no ho oblidem, molta gent ho ha passat malament: morts, ingressos llargs, seqüeles i altres desafortunades circumstàncies, que encara duren.

Però davant de les adversitats, l'humor sempre ajuda a superar-les millor, i això és el que ha fet en Pau-B "Gargotaire", i encara deu fer, dibuixar vinyetes humorístiques sobre la coneguda pandèmia. En elles s'hi representen diferents situacions que han tingut lloc durant aquest darrer any i mig, tant vinguin del món polític o d'una trobada d'allò més informal entre coneguts. Tot el que hem viscut hi surt representant d'una manera o altra, res s'ha escapat de ser representat amb els seus coneguts personatges amb forma d'ou, bé exceptuant partits polítics, governs i països, que llavors surten representants pels seus logotips o banderes.

Així que tenint una bona selecció d'acudits sobre la pandèmia, va decidir portar a terme una campanya de micromecenatge que es va estrenar a l'abril per tal de recopilar-les en un llibre autoeditat, acompanyat d'unes atractives recompenses, segons l'aportació que fes cadascú. L'objectiu es va aconseguir, i el passat agost finalment, els mecenes vam rebre el llibre (i les recompenses) justament titulat Tot s'ha capgirat, un nom totalment encertat.

Ara havent fet la seva lectura i havent fet un repàs darrer aquest any i mig aproximadament, la primera vinyeta és del gener del 2020, acabant l'abril del 2021, bé amb una darrera del juny, com a epíleg, entenc; sense dubte en algun moment o altre hem sigut protagonistes de les situacions que les vinyetes ens mostren.

Una divertida i entretinguda lectura, que aquells que tenim el llibre, els mecenes, d'aquí anys i panys quan el rellegim serà un peculiar record de l'època que ara estem vivint.