dilluns, 27 de setembre del 2021

Las Tortugas Ninja vol. 4

Títols originals: TMNT #17 a 20 USA, TMNT Villain Micro-series núm. 1 Krang i núm. 2 Baxter, TMNT: The Secret History of the Foot Clan núms. 1-4.
Autors principals: Kevin Eastman, Tom Waltz, Joshua Williamson, Erik Burnham i Mateus Santolouco (Guió), Ben Bates, Mike Henderson, Andy Kuhn i Mateus Santolouco (Dibuix), Ronda Pattison, Ian Herring, John Rauch, i Joao "Azeitona" Vieria (Color) i Ben Bates (Portada)
Traducció per: Bárbara Azagra Rueda
Publicat per: ECC Ediciones, agost de 2021.
Format: Rústica - 248 pàgines - Color
Preu: 23,95 €

El darrer dia d'agost, ECC va posar a la venda les tres sèries de còmics de les Tortugues Ninja: el tercer volum de la sèrie original, el quart de la nova sèrie i el primer número de El Último Ronin. Evidentment vaig comprar totes tres obres, les quals seguint aquest ordre, aniré llegint i fent-ne les respectives ressenyes. Havent llegit doncs el tercer volum de la sèrie original, ha tocat el torn del quart volum de la sèrie nova de les Tortugues Ninja

Com que la continuïtat d'IDW combina la sèrie regular, amb les micro-sèries, entrecreuaments i altres, una bona manera de no perdre's, és seguir aquest enllaç de la Turtlepedia o bé TMNT The IDW Collection de  Penguin Random House, on a cada volum s'indica el seu contingut, i fins al moment és el mateix que el d'ECC (Fins al moment, podem entendre que cada volum de l'IDW Collection equival a dos d'ECC). 


Endinsem-mos en aquest quart volum:

Núms. 17, 18, 19 i 20, de Kevin Eastman i Tom Waltz (guió), Ben Bates (dibuix) i Ronda Pattison (color) (desembre de 2012 i gener, febrer i març de 2013). Aquests quatre números comprenen el sisè arc argumental, Krang war (La guerra d'en Krang).

L'ofensiva d'en Krang contra els neutrins es va fent més intensa, entrant a la recta final. Als defensors només els hi queda una carta, trobar el professor Honeycutt. Mentrestant a la Terra, preparent un pla per saber més coses de les que s'amaguen a Stockgen. L'April es troba amb en Chet Allen a un parc, mentre les Tortugues i en Casey s'ho miren d'amagat. La noia s'ho manega força bé, per anar-li extreien informació, però llavors apareixen tres neutrins que s'han teletransportat per trobar i emportar-se'n el professor Honeycutt, que tal com ja sabem és la veritable identitat d'en Chet Allen, també conegut com el robot Fugitoide. S'iniciarà una batalla entre ells, que s'acabarà amb els neutrins, en Honeycutt i les quatre Tortugues sent teletransportats al planeta Neutrí. 
 
En mig dels combats, uns i altres aniran posant pau entre ells, a mesura que vagin coneixent la situació, especialment serà aclaridora, quan en Honeycutt expliqui la seva situació, i els plans d'en Krang, sent un d'ells la intensió de terraformar la Terra per la seva gent, i a més en Michelangelo haurà salvat la princesa Trib, mentre que els seus pares, el rei i la reina estan capturats per en Krang. A la Terra, certament desesperats per la desaparició de les Tortugues, però volent tenir més informació, l'April torna a Stockgen coneixent un lloc clau de la història, Burnow Island, el quarter general d'en Krang a la Terra. Però algú altre també ho ha sentit, la Karai, volent recuperar una bona posició envers l'Shredder. 
 
El temps s'acaba, i els neutrins i les Tortugues planejar i porten a terme un darrer atac contra en Krang i així salvar el rei i la reina. Mentrestant en Honeycutt i en Donatello posaran a punt un míssil que si funciona desactivarà tot l'armament de l'exèrcit d'en Krang. I mentre treballen, en Honeycutt li explica que com a Chet Allen, a part d'haver-se infiltrat a Stockgen també s'aliat amb algú que té prou força per oposar-s'hi, sense dir qui. Com sabem es tracta del Clan del Peu. Mentrestant a la Terra, la Karai s'infiltra a Burnow Island, amb la intenció d'aconseguir exsudat, essencial per la creació del mutagen com també per la supervivència dels utroms, l'espècie d'en Krang.

Finalment arriba el primer cara a cara de les Tortugues amb en Krang. El combat es dur, i quan el míssil s'activa l'exercit d'en Krang queda desermat, però ell, i malgrat perdre aquesta batalla, la del planeta Neutrí, intel·ligentment aconsegueix el seu principal objectiu. En Honeycutt per evitar més danys s'entrega a en Krang, així que aquests dos i un soldat retornen a Burnow Island. Resolt el conflicte, de moment al planeta Neutrí, i amb el rei i la reina sans i estalvis, després d'una dura aventura i havent fet amics, les Tortugues retorn a casa, reunint-se amb el mestre Splinter, l'April i en Casey. La Karai per la seva banda fugi de Burnow Island, havent aconseguit una bona dosi d'exsudat, això sí, comportant la mort d'un utrom.

Micro-sèries Dolents núm. 1: Krang, de Josua Williamson (guió), Mike Henderson (dibuix) i Ian Herring (color) (abril de 2013).

En assabentar-se de la incursió d'una ninja (la Karai) a Burnow Island, en Krang mentre està descansant, recorda el seu passat al planeta Utrominon, el seu planeta natal ara desaparegut, i els fets van comportar rebre el reconeixement del seu pare, l'emperador Quanin. També se'ns mostra com va conèixer dos dels seus principals soldats, en Tragg i en Granitor. 

Micro-sèries Dolents núm. 2: Baxter, d'Erik Burnham (guió), Andy Kuhn (dibuix) i John Rauch (color) (maig de 2013).

En Baxter Stockman tot treballant en la creació del Tecnòdrom, el qual s'ha d'utilitzar per terratransformar la terra al gust dels utroms, planeja com sabotejar els plans d'en Krang. Com a terrícola, la idea de transformar la Terra no l'apassiona. Recordant diferents moments del seu passat, quan jugava a escacs amb el seu pare, utilitzarà el que va aprendre llavors ara per ser ell qui faci escac i mat a en Krang al final. Però per això caldrà pensar molt bé els moviments adequats, i un dels primers és la utilització d'una creació seva, un flyborg, un cíborg entre insecte i màquina, per obtenir informació. 

La historia secreta del Clan del Pie núm 1 a 4, de Mateus Santolouco i Erik Bunham (guió), Mateus Santolouco (dibuix) i Joao "Azeitona" Vieira (color) (desembre de 2012 i gener, febrer i març de 2013). 

És l'hora de conèixer els orígens remots del Clan del Peu. Al llarg dels quatre capítols alternarem passat i present per conèixer aquesta història. Durant l'època Muromachi del Japó feudal, va existir un temut guerrer, en Takeshi Tatsuo, aquest va aconseguir l'ajuda de l'ésser sobrenatural Kitsune (guineu en japonès) que serveix al misteriós Tetsuo Oni, el Dimoni de Ferro. Gràcies a aquesta aliança aconsegueix la immortalitat i funda el temut Clan del Peu. El temps passaria, fins que dos dels seus subdits l'Oroku Maji i en Masato decideixen posar fi al seu superior, volent donar un nou camí al Clan del Peu. El temps passaria i en Maji tindria un fill, l'Oroku Saki, però tal com va predir la Kitsune, el nen és la reencarnació del temut Takeshi Tatsuo. En Maji i en Masato intentaran que el petit Saki creixi pel bon camí, però ja en l'edat adulta, en Saki descobrirà gràcies a la Kitsune el llibre Ashi no Himitsu, el Secret del Peu, escrit per en Tatsuo Takeshi, així que mata en Masato i el seu pare, esdevenint el nou cap del Clan del Peu. En Hamato Yoshi, company seu, acceptarà a contra-voluntat. Finalment arriba el moment que en Saki bevent-se l'elixir que posseeix gràcies al Tetsuo Oni i fent el harakiri, entra en un llarg son fins que després de moltes generacions, una descendent seva, la Karai el desperta. Ara, el reaparegut Oroku Saki es proposa regnar la ciutat de la llum, la ciutat de Nova York, i així ens connectem amb l'època actual.
 
Al present, el Dr. Miller és un professor expert en el Clan del Peu, que es veu obligat a entrar al servei d'ells per tal que estudiï el mencionat llibre, però l'equip de les Tortugues sabent la importància que té el llibre per l'Oroku Saki, faran el possible per aconseguir-lo. I sí, l'aconseguirant descobrint el secret de l'Shredder, i el cremarant per tal que no el pugui aconseguir. 
 
En Saki al seu dia no fou l'únic es va adormir, la Kitsune també, i el llibre era important per saber el lloc on descansa i així trobar-la i despertar-la. A més el secret de la immortalitat i del son es basen en l'elixir, la poció que el Tetsuo Oni els proveïa al seu moment. I aquest Dimoni de Ferro és ni més ni menys que un utrom, i sabent que n'hi ha un interessat amb la Terra, ja ens podem imaginar qui és, oi?
 
 
Un volum molt interessant on s'aprofundeix encara més en les arrels d'aquesta nova versió de les Tortugues Ninges. Hem tingut el primer cara a cara de les Tortugues amb el General Krang, l'ésser de la Dimensió X que vol transformar la Terra en benefici de la seva espècie els utroms. Però ves per on, és un utrom, i ja ens podem imaginar qui, com he dit, que està estretament lligat al naixement del Clan del Peu i amb la immortalitat i la presència al present de l'Oroku Saki, l'Shredder, d'aquí doncs el seu interés per obtenir el famós exsudat. El passat reneix al present, però sent els vincles ben diferents. Un magnífic volum, amb en Krang com a gran personatge a destacar, i sent la darrera història, un arc argumental on certament es gaudeix molt i molt bé, sense dubte aprofundit amb l'altre gran dolent d'aquesta obra, l'Oroku Saki. 

Mencionar, que a Cazafantasmas/Tortugas Ninja (Fandogamia, setembre de 2017), a les primeres pàgines veiem com la Kitsune negocia amb l'utrom per aconseguir el mencionat elixir o exsudat, i és a les pàgines de presentació de personatges, on se'ns indica el seu nom. Justament aquest entrecreuament forma part de la continuïtat dels còmics de les Tortugues Ninja, i respecte d'aquest quart volum, se situa molt més endavant.

Com sabem de portades de capítols n'hi ha més d'una, així abans de cada capítol, hi tindrem la seva portada oficial i la seva alternativa. Al final de volum, hi tenim dues portades alternatives més, les dels números 17 i 18, de n'Andy Khun i en Mark Torres respectivament, i també les portades del cinquè volum recopilatori original Krang War, i del volum recopilatori The secret history of the Foot Clan.
 
Sent la periodicitat d'aquesta sèrie bimestral, el cinquè volum sortirà a final octubre.