dimecres, 8 de setembre del 2021

Ninpû Sentai Hurricaneger

Després de mirar Hyakujû Sentai Gaoranger, durant els primers mesos de 2021, seguidament em vaig posar a mirar Ninpû Sentai Hurricaneger, acabant-la fa pocs dies, vista en versió original subtitulada en castellà.

Ninpû Sentai Hurricaneger (忍風戦隊ハリケンジャー, Esquadró dels Ninges del Vent Hurricaneger) és la vint-i-sisena sèrie Super Sentai produïda per la Toei. Va ser emesa a la TV Asahi del 17 de febrer de 2002 al 9 de febrer de 2003, amb un total de 51 episodis. El seu material va ser utilitzat per la sèrie Power Rangers Ninja Storm.


Compta amb tres pel·lícules especials. La primera és Ninpû Sentai Hurricaneger: Shushûtto the movie, situada entre els episodis 25 i 26
 
La segona és Ninpû Sentai Hurricaneger vs Gaoranger, l'entrecreuament amb la sèrie Super Sentai anterior
 
I la tercera, té lloc deu anys després i s'anomena justament Ninpû Sentai Hurricaneger: Ten Years After

I quin és l'argument? 

Tres alumnes maldestres de l’Escola Ninja Hayate, els quals reben un rigorós entrenament per part del mestre Mugensai Hinata, són els únics supervivents quan un grup de ninges malvats de l’espai coneguts com Jakanja assassinen durant la cerimònia de graduació els seus companys ninja. En Mugensai, que es converteix en un hàmster per evadir els seus perseguidors, i la seva filla Oboro Hinata recluten aquests tres joves ninges per convertir-los en els llegendaris ninja Hurricanegers per tal que lluitin contra els ninges alienígenes Jakanja.

Més endavant els  Hurricanegers s'uniran els germans Gôraiger de l'Escola Ninja Ikazuchi, que inicialment eren els seus enemics, sent les seves escoles, el vent (Hayate/Hurricanegers) contra el llamp (Izakuchi/Gôraigers). Més tard el misteriós Shurikenger s'unirà als dos grups ninja per evitar que Jakanja adquireixi el misteriós poder que tan anhela.

Així tots sis, faran front als Jakanja, utilitzant les Shinobis Machines, les quals es poden combinar entre elles.

Qui són els Hurricaneger, els Gôraigers, en Shurikenger i les seves Shinobi Machines?

  • En Yôsuke Shiina és el Hurricane Red, el ninja de l'aire. Utilitza el Hurricane Hawk
  • Na Nanami Nono és la Hurricane Blue, la ninja de l'aigua. Utilitza el Hurricane Dolphine
  • En Kôta Bitô és el Hurricane Yellow, el ninja de la terra. Utilitza el Hurricane Lion 

  • L'Ikkô Kasumi és el Kabutoraiger, el ninja cornut. Utilitza el Gôrai Beetle
  • N'Isshû Kasumi, és el Kuwagaragier, el ninja amb ullas. Utilitza el Gôrai Stag

  • El Shurikenger, el ninja del cel. Utilitza el Tenkûjin





Les Shinobis Machines dels Hurricanegers són el Hurricane Hawk, el Hurricane Dolphine i el Hurricane Lion. Aquests tres es combinen donant lloc al Senpûjin (Episodi 2), que a més té el mode lleuger de combat. 

 




Les Shinobis Machines dels Gòraigers són el Gôrai Beetle i el Gôrai Stag, els quals es combinen per formar el Gôraijin (Episodi 10).




Les Karakuri Balls són unes esferes poden invocar els tres robots. Algunes són armes però d'altres permeten que els robots entre ells es puguin combinar. Per una banda tenim el Fûraimaru, un petit robot que es forma a partir de les boles 7 i 8, i que  permet que el Senpûjin i el Gôraijin s'uneixin en el Gôrai Senpûjin (Episodi 19).


Finalment tenim el Tenkûjin (Episodi 22) del Shurikanger, el qual té dues formes, l'helicopter i el robot.


Aquest es podrà combinar amb el Senpûjin (sense el Hurricane Dolphine) i el Gôraijin per donar dues versions d'aquests: el Tenkû Senpûjin (Episodi 25) i el Tenkû  Gôraijin (Episodi 26).


Gràcies al Tri-condor, la combinació de les Karakuri Balls números 15, 16 i 17, el Senpûjin (sense el Hurricane Dolphine), el Gôraijin i en Tenkûjin es combinen per donar lloc al Tenrai Senpûjin. A la sèrie apareix per primer cop a l'episodi 37, però fa una primera aparició a Shushûtto the movie, que se situ entre els episodis 25 i 26, gràcies a un altre Tri-condor.


Però també hi ha un robot auxiliar el Revolver Mammoth (Episodi 33), que veurem portar el Gôrai Senpûjin (Ep. 33) com el Tenrai Senpûjin (Ep. 43).





Finalment tenim les tres produccions especials. La primera que ja he comentat és Ninpû Sentai Hurricaneger: Shushûtto the movie, que se situa entre els episodis 25 i 26, fent aparició el Tenrai Senpûjin. 


La segona és Ninpû Sentai Hurricaneger vs Gaoranger, l'entrecreuament amb la sèrie Super Sentai anterior, que podem situar entre els episodis 30 i 31. En aquest cas també hi haurà combinacions especials, per una banda el Tenkû Gôrai Senpûjin, l'única combinació del les sis Shinobi Machines, i per altra banda una combinació peculiar entre Shinobi Machines i Power Animals, el Gôrai Senpûjin Sword and Shield, format pel Hurricane Hawk, el Hurricane Leon, el Hurricane Dolphine, el Gôrai Beetle, el  FûraiHead (del Fûraimaru), el GaoShark, el GaoTiger i el GaoElephant.





I la tercera, s'anomena justament Ninpû Sentai Hurricaneger: Ten Years After, per commemorar el desè aniversari de la finalització de la sèrie. Un retrobament on veurem els protagonistes molt canviats.


 
Jakanja: Els ninges espacials enemics, amb el cap Tau Zant i les Set Llançes Fosques: na Furabîjo, en Chûzubo, en Manmaruba, na Wendinu, en Sargain, en Satarakura i en Sandaal. 


És una sèrie que he gaudit, amb alguns moment força dramàtics, donant-li tocs adults a aquestes sèries encarades a un públic infantil. També destacar el bon paper que s'ha donat als protagonistes, cada un doncs amb un perfil ben marcat. Aquesta ha estat la segona sèrie Super Sentai de temàtica ninja, sent la primera Ninja Sentai Kakuranger.

 
Ara tocarà endinsar-nos en el 27è Super Sentai, Bakuryû Sentai Abaranger, la segona serie de temàtica de dinosaures.

Fonts: Super Sentai (Anglès), Ranger Wiki (Anglès),  i Wikipedia Anglès i Castellà