dimecres, 19 de juny del 2024

Power Rangers vol. 2

Títol: Power Rangers  vol. 2
Títols originals: Power Rangers #5 - 8 + Power Rangers Unlimited: Edge to Darkness
Autors: Guió: Ryan Parrot. Dibuix: Francesco Mortarino amb assist.de Simona de Gianfelice (cap. 5) i Gilbey Ibarra (cap. 8), i Simone Ragazzoni (cap. 8). Color: Raúl Angulo, amb assist. de José Enrique Fernández, i Igor Monti amb assist. de Sabrina del Grosso (cap.6).
Portada de Matteo Scalera, amb assist. de Moreno Dinisio. 
Dissenys de Drakkon Salvatge, Astronema i Ecliptor per Dan Mora. 
Al filo de la Oscuridad - Guió: Frank Gogol. Dibuix: Simone Ragazzoni. Color: Igor Monti, amb assist. de Sabrina del Grosso
Traducció per: Ariel Abinati
Publicat per: Moztros, abril de 2024
Format: Cartoné - 17 x 26 - 160 pàgines -  Color
Preu: 23,90 €



Havent finalitzat la primera fase de publicació dels còmics de les sèries Mighty Morpin Power Rangers i Go Go Power Rangers el passat novembre de 2023, Moztros no va tardar gens a estrenar la segona fase, la qual està formada per les sèries Mighty Morphin i Power Rangers, de les quals el primer volum de Mighty Morphin fou novetat de desembre de 2023, i el de Power Rangers, aquest gener de 2024.

Aquesta nova era de còmics dels coneguts superherois americans es va estrenar el 2016 per Boom! Studios amb les sèries Mighty Morphin Power Rangers i Go Go Power Rangers amb les quals es va modernitzar i redefinir des dels seus fonaments l'univers dels Power Rangers, millorant-lo i transformant-lo per sempre. Amb la finalització d'aquestes dues sèries amb els respectius capítols 55 per MMPR i 32 per GGPR, en els quals molts dels esdeveniments es combinen números de les dues sèries, es tanca una primera fase, que dóna lloc a aquesta segona, que tal com he mencionat té lloc amb les capçaleres Mighty Morphin i Power Rangers, totes dues constant de 22 capítols, havent-se estrenat originalment el novembre de 2020 i finalitzant-se l'agost de 2022. En la primera seguirem les aventures dels Power Rangers de la Terra i en la segona, les aventures dels Omega Rangers.
 
Moztros publicarà les dues sèries alternativament, fins als seus volums números 6, els darrers de les dues sèries.

Aquest segon volum de Power Rangers, ens trobem del capítol cinquè al vuitè, més el capítol extra Al filo de la Oscuridad.

Amb la intenció d'enfrontar-se als éssers coneguts com a empíreals, s'ha format un estrany equip entre els Omega Rangers i en Drakkon. Trobant-se al planeta Onyx, per tal de reparar la nau, els tres rangers seran capturats per l'SPD, la Patrulla Espacial Delta, seguint les indicacions d'en Zordon. Però juntament a mb ells tres, també és capturada una jove Astronema, qui odia profundament tot Power Ranger vivent. Per tal d'alliberar-la, també hi haurà el seu mentor Ecliptor.

Així a pesar de les seves bones intencions, els Omega Rangers, és a dir, en Jason, en Zack i la Trini, han esdevingut enemics d'en Zordon, el seu antic mentor. En aquesta història no tot és blanc i negre, l'escala de grisos és molt important en cada un dels personatges.

Alliberats uns i altres i seguint cada grup el seu camí, els Omega Rangers segueixen el rastre dels empíreals que els conduirà al planeta Hartunia, on s'enfrontaran a un d'ells, intentant evitar l'extinció dels hartunians, però tot conclourà amb resultats ben nefastos i indesitjats. Els empíreals no es poden destruir així com així.  
 
Així continua l'altra part d'aquest nou arc argumental conegut com a Poder Il·limitat (Unlimited Power).

Al filo de la Oscuridad (Power Rangers Unlimited: Edge to Darkness)

Aquesta història d'un sol capítol se'ns presenta la qui un dia serà la malvada Rita Repulsa, però que encara és una nena petita i innocent acompanyada de la seva mare, Lady Fienna. Les dues perseguides per sequaços l'Espectre Fosc, seran protegides per aquell anomenat Phantom Ranger, aprofundint també en aquest personatge, qui coneixem a Power Rangers Turbo.


Cada capítol, al principi té la seva portada oficial, les quals són de Matteo Scalera, amb assistència de Moreno Dinisio, i la d'Al filo de la Oscuridad és de Dan Mora. Al final del volum també hi tenim una galeria de portades, sent els seus autors els següents: Daniele di Niculoo amb color de Walter Baiamonte, Goñi Montes i Peach Momoko. I com a portades alternatives d'Al filo de la Oscurdad en tenim quatre de Vicenzo Riccardi, Derrick Chew, Junggeun Yoon, i Ken Lashley amb color de Juan Fernandez. Per acabar, tenim dissenys dels següents personatges: Ecliptor i Astronema per Dan Mora, Fienna per Eleonora Carlini, i Phantom Ranger per Simone Ragazzoni.

Havent-se publicat els dos primers volums de Mighty Morphin i Power Rangers, el maig es va publicar el segon entrecreuament entre Mighty Morphin Power Ranbers i Tortugas Ninja, i des del passat 13 de juny tenim a la venda el tercer volum de Mighy Morphin.