dilluns, 24 de juny del 2024

Spider-Man: Aventura quàntica!

Títol: Spider-Man: Aventura quàntica!
Títol original: Spider-Man: Quantum quest!
Autor: Mike Maihack
Traducció de: Laia Segura
Publicat per: Panini Comics, abril de 2024
Format: Cartoné - 96 - 15,5 x 21,5 cm - Color
Preu: 16 €







 

Fou al 41 Comic Barcelona de 2023, quan Panini Comics va mencionar que volien ampliar el seu catàleg en català més enllà del manga, cosa que es va confirmar a final juny quan Panini va anunciar que publicaria còmics de Marvel en català per primer cop en la seva història, tot començant el setembre de 2023. L'obra escollida per ser el primer llançament va ser Spider-Man: Animals, reuniu-vos!, de Mike Maihack, un títol destinat a un públic més jove, que es va publicar originalment el juny de 2023, i que es va publicar en català el setembre de 2023.

Però aquest és el primer volum d'una trilogia, si a
Animals, reuniu-vos!, l'Spider-Man es creuava amb els Venjadors, en aquest segon títol, Aventura quàntica!, publicada per Panini aquest passat abril i originalment el gener d'enguany, el nostre superheroi es creuà amb els Quatre Fantàstics.

Sense perdre el fil de com acaba el primer volum, doncs hi ha continuïtat, l'Spider-Man i el seu amic colom Mark estan cercant un anell que ha perdut una àvia, però que no és seu, sinó d'un noi que l'havia ajudat a carregar queviures.

Un cop trobat l'anell, l'Home-Aranya rep la visita dels Quatre Fantàstics i en Namor, donant-li males notícies: la gran ciutat submarina d’Atlantis ha desaparegut, segons sembla robada, i els herois acabats d'arribar necessiten l'ajuda d’Spider-Man per a trobar-la! Sembla que cert talismà que va trobar a l'aventura anterior i que no en va fer cas, és la clau per resoldre tot aquest misteri.

Així, que va al lloc on el va veure per última vegada, però no l'aconsegueix trobar. Però hi ha algú que sí que l'ha trobat, és l'Home Formiga, i quan li dóna a l'Home-Aranya, desapareix de cop i volta. Davant d'això, i sabent que la superheroïna coneguda com a Vespa, també ha desaparegut, l'Spidey activa el talismà i també desapareix del seu món, apareixent al Regne Quàntic. Serà en aquest peculiar món on l'Spider-Man haurà de resoldre tot aquest misteri que relaciona el peculiar talismà i la ciutat perduda d'Atlantis, on a més hi trobarà tots aquells superherois que han desaparegut. El retorn cap al seu món estarà plens de tombarelles.

Ens trobem doncs amb una aventura plena d'humor i acció, molt fresca i entretinguda, en el fons és tota una delícia on veurem un gran poder comporta tombarelles impressionants. A més serà un còmic molt dinàmic i interactiu. Amb la seva lectura ja veureu què vull dir.

No sóc pas un seguidor de l'univers Marvel, ja siguin les diverses sèries de còmics i/o els diversos productes audiovisuals existents. Així i tot, els personatges principals molt o poc formen part de la cultura popular i general, com el nostre protagonista, els Quatre Fantàstics i algun altre que apareix al llarg del còmic, d'altres els he conegut per primer cop.

Així amb aquests títols s'estableix una terminologia marvelística en català dels noms dels superherois. En alguns casos es manté el nom anglès, d'altres tenim el nom català ja clàssic i també tenim aquells que s'han traduït per primer cop al català. 

Certament, no m'equivoco si dic que Spider-Man és el personatge més icònic de l'Univers Marvel, i segurament aquell essencial per iniciar-s'hi. I aquesta sèrie juvenil és una 
bonica i entranyable carta de presentació per introduir-nos sense grans trames en aquest extens i infinit univers Marvel.

Així disposant dels dos primers volums de l'Spider-Man d'en Mike Maihack, només ens falta el tercer i darrer, Cosmic Chaos!, aquest títol juntament amb els Guardians de la Galàxia, que es publicarà originalment aquest pròxim  juliol de 2024. Esperem que aquesta trilogia siguin els tres primers d'altres títols d'altres menes i així fer créixer l'Univers Català de Marvel.