dilluns, 26 de març del 2012

Armand Forcat guardonat amb la primera edició del Premi Sikarra

Aquest proper dissabte 31 de març, la Fundació Jordi Cases i Llebot i el Fòrum l'Espitllera realitzaran l'acte de lliurament de la primera edició del Premi Sikarra. L'esdeveniment tindrà lloc al Convent de Sant Antoni de Torà a les 7 de la tarda.

El primer guardonat amb el premi Premi Sikarra és el guia i intèrpret de patrimoni Armand Forcat. Forcat, nascut a Cervera l’any 1929, ha estat el més votat pels membres d’ambdues entitats convocants d’entre les sis candidatures presentades a la primera edició del certamen.


El Jurat ha valorat molt especialment la llarga trajectòria de Forcat de divulgació i posada en valor del patrimoni històric, artístic i monumental de la Segarra, així com la seva participació activa en més de trenta entitats de la societat civil de la comarca. Entre d’altres, es considera especialment meritòria la seva implicació en institucions com Càritas Diocesana, la Fira de Sant Isidre de Cervera, el patronat del Museu Duran i Sanpere, el Brot Escènic o el Centre Municipal de Cultura de Cervera, a banda de la seva extensa producció d’articles compromesos amb la preservació i la divulgació del patrimoni i el turisme segarrencs, alguns dels quals han aparegut a les pàgines dels diaris Avui i Segre, el setmanari la Veu de la Segarra o la revista Segarra.


Font: Fòrum l'Espitllera