dimarts, 6 de març del 2012

FARSCAPE 4ª Temporada

La quarta temporada de Farscape també n'és l'última, tot i així amb el seu final no s'acaba la sèrie, ja que aquesta finalitza en una mini sèrie de dos episodis: Farscape: The Peacekeeper Wars (Farscape: Les Guerres Pacificadores), que malauradament a diferència de les 4 temporades és inèdita en català.

Aquesta temporada ja per si sola és molt moguda, relacions, reaccions, aventures, tot girant al voltant de dues coses: Els coneixements dels forats de cuc i l'embaràs de l'Aeryn.

En els primers capítols, els diferents companys s'anirà retrobant després d'haver estat separats en diferents grups per diversos motius: Primer en John es retrobarà amb en Rygel i la Chiana, apareixent també la nova membre, la Sikozu, una kalish. Més tard hi haurà el retrobament amb en D'Argo, la Noranti i la Jool, però aquesta última abandonarà la tripulació. Això sí, sempre amb l'amenaça constant de la Comandanta Grayza i en Braca.

La nau d'en D'Argo serà el mitjà de transport que faran servir, el seu nom és Lo'la, en honor a la dona sebaciana del luxà, la Lo'laan. Quan es retroben amb la Moya, l'Aeryn ja hi és, però també hi ha l'Scorpius, el qual vol asil. I a partir d'aquí començaran les dues relacions d'en Crichton amb les seves respectives reaccions: l'una, amb amb l'Aeryn, envers el fet l'embaràs provocant una crisi amorosa entre els dos, i l'altra relació serà amb l'Scorpius, havent-hi un estira i arronsa constant al llarg de la temporada entre aquesta estranya parella.

Fins ara els únics perseguidors de la Moya eren els Forces de Pacificació però hi entraran en joc una altra espècie, que ja havíem conegut en temporades anteriors, que a partir d'ara tindran molt més pes, sobre tot als episodis finals, parlo doncs dels Rascats, (Scarran, el terme original). Això comportarà doncs que la tripulació de la Moya es vegi obligada a navegar per l'Espai Turmentat.

En John i l'Aeryn ja reconciliats es trobaran un gran problema, ella ha estat capturada pels rascats, amb la Ministra de Guerra Ahkna al capdavant. 
La tripulació es veurà immersa en la recerca de lloc on segurament s'han emportat l'Aeryn, a Katratzi, una base de vital importància dels rascats.
Per sort, l'Aeryn la rescataran en una Estació Fronterera Rascat, però a canvi serà l'Scorpius qui serà capturat i de mala gana l'hauran d'anar a buscar i ara sí cap a Katratzi.

A Katratzi, hi coneixerem el mateix Emperador Rascat Staleek, a més també hi haurà la presencia de la Grayza i en Braca, a més reapareixerà l'Stark el qual està capturat. Així en aquest batibull en John s'ho haurà de manegar de la millor manera possible per rescatar l'Scorpius, i després d'un intent sense èxit, només hi haurà una manera per sortir-se'n, fent petar tota la base. La sort els acompanyarà i en podran fugir a temps afligint molt de mal als propis rascats, els quals voldran venjança però en John ho evitarà.

Un cop havent deixat l'Scorpius i la Sikozu al Transportador de Comandància d'en Braca, el qual ha rellevat la Grayza en el comandament, la Moya i la tripulació es troben en les aigües d'un planeta recuperant-se. En un barca l'Aeryn li diu a John que el fetus que porta a dins és seu. En John després de saltar d'alegria li demana si es vol vol casar amb ell i ella diu que sí.

[COMPTE] Tot sembla que hagi d'acabar bé però de però de cop i volta apareix una nau desconeguda la qual considera invasors als de la Moya, i dispara quelcom a la parella els quals son convertits en petits peces, essent neutralitzats. 

Sí, així acaba la temporada. La resposta al que li passa ben bé a la parella s'hauria d'haver donat a la cinquena temporada però aquesta va ser cancel·lada. La pressió dels fans de la sèrie va donar a lloc que finalment es produís una mini serie, Farscape: The Peacekeeper Wars, resumint i condensant en aquesta el que hauria d'haver estat la cinquena temporada, essent doncs aquesta mini serie, tal com he dit al principi, el desenllaç de Farscape.

Tot i haver vist les quatre temporades varies vegades, la mini sèrie no l'he vista mai, si així és, ara però he posat fil i agulla per veure-la en versió original subtitulada en català.



Fonts: Mecanoscrit, Jim Henson Company i Farscape Wiki