dimarts, 30 d’octubre del 2012

Noves notícies de Bleach i Naruto en català.

Ja sabíem que Naruto havia anat a parar a les mans de Planeta deAgostini Cómics, divendres passat es va confirma que la llicencia de Bleach ha estat adquirida per Panini Cómics.

Joan Navarro, director editorial d'Editores de Tebeos, al seu bloc Patufets, explica que en el cas de Bleach en català,  els traspàs del seu corresponent fons s'ha realitzat prioritzant que no es produís cap interrupció en el normal desenvolupament de les vendes i reposicions d'aquesta col·lecció.

A més afegeix que està totalment convençut que el lector en sortirà beneficiat, ja que Panini donarà un gran impuls a l'edició i a la reimpressió dels números exhaurits.

Des d'avui mateix, Panini ja gestiona l'edició catalana de Bleach.

 En una altra entrada també al seu bloc Patufets, parla de l'edició del manga en català.

Cada número nou que sortia publicat de Naruto o Bleach, en català, era quasi un miracle. Sobretot durant tot el temps en que encara érem filial de Glénat França. No sabré mai si Jacques Glénat mirava cap a un altre costat perquè va arribar a comprendre l'important que era per a mi l'edició en català, o perquè no es va a assabentar del tot de les pèrdues de l'edició en català, ja que a la comptabilitat estaven al mateix sac que les altres en espanyol.
El cas es que, amb la merda de mercat del còmic en català que tenim, publicar, per exemple, els 56 Inu-Yashas, o sigui la cole completa, i després 54 Narutos, 40 Bleachs, o els 18 Musculmans... i altres feien que cada dos per tres, sumés la totalitat de mangas publicats en català...
I al arribar als 100 ja era feliç...
I després van ser 200...
I , per això, es un cop molt fort perdre 104 títols: 40 Bleach, 54 Naruto i 10 Kimagure.
Navarro finalment afegeix que tan Panini com Planeta es veuen obligats, per part de Japó, a continuar les edicions en català de Bleach i Naruto, respectivament. És doncs un cert alleugeriment tan pel futur d'aquestes edicions en català, pels seus seguidors, com també pel propi Joan Navarro.

Afegeixo també que divendres passat dia 26 d'octubre sortia la noticia que Naruto per part de Planeta deAgostini començaria a publicar-se a partir del gener, tot i això no és fa menció de l'edició en català.


Font: ComiCat

2 comentaris:

scaramanga ha dit...

Almenys són bones noticies

Moroboshi ha dit...

Mira, ja em dónes informació que no he vist reflectida en cap altre mitjà, on es limiten a dir que "continuarà, però no se sap quan". Està bé saber que continuaran obligats per Japó. Ara, també és cert que Planeta és com és i potser ho va ajornant de manera que la considerem cancel·lada de facto.

Esperem que no, però sembla que a la presentació del Saló van dir que la continuarien, però que encara no havien fet els plans al respecte. Això encaixa perfectament amb el que dius de l'obligació del contracte.