dimecres, 1 de maig del 2013

TMNT: Las Tortugas Ninja vol. 1

Títol original: Teenage Mutant Ninja Turtles #1 a 6 USA i TMNT: Raphael
Autors: Kevin Eastman i Peter Laird
Publicat per: Norma Editorial, gener 2007.
Format: Rústic, 260 pàgines, B/N + 16 Color
Preu: 15€

Després de l'entrada explicant la meva relació personal amb les Tortugues Ninja, toca començar a ressenyar el seus còmics, els originals de Kevin Eastman i Peter Laird. Cal dir que els Tortugues originals respecte les de la primera sèrie animada, la que tinc com a referència, poc tenen a veure. El públic de les primeres es de caire més adult, a diferència de les segones que va dirigit a un públic més aviat infantil, cosa que ho podem veure a nivell gràfic ja que hi predomina els tons foscos. Una altra diferencia entre els dos productes és el fet el còmic en ser en blanc i negre, en segons els casos es complicat diferenciar quina Tortuga és quina. I és que els colors identificatius de cada adolescent mutant és propi de la sèrie animada. Fixeu-vos en la portada d'aquest primer volum on les cintes de cada tortuga son vermelles.

A nivell argumental tot i la característica ninja dels protagonistes, els quals han estat per matar, no per fer caricies, també hi ha elements propis de la ciència ficció com robots assassins, extraterrestres i viatges interplanetaris, i tot el que els seus creadors se'ls hi passés pel cap. Amb el breu resum que hi ha continuació ha ho anireu veient.

Número 1: La història comença quan les Tortugues Ninja fan la seva primera sortida nocturna, deixant pel terres membres dels Dragons Purpures. Quan els mutants tornen al seu cau a les clavegueres, el seu mestre, l'Splinter els hi explica el seu origen. En remontem any rere, l'Splinter era només una rata, mascota de Hamato Yoshi, un ninja membre del Clan del Peu, i la rata copiava els moviments que feia el seu mestre entrenant-se. En Yoshi i un altre membre del clan, l'Oroku Nagi estaven enamorats de la mateixa dona, la Tang Shen, qui va preferir en Yoshi. Engelosit en Nagi, va anar a casa de la parella on va fer mal a la noia, en arribar en Yoshi, en veure el panorama es va enfadar tan que va matar en Nagi. Degut els deshonor de matar un company del Clan del Peu, la parella fuig i se'n va a Nova York, a Japó però el germà petit d'en Nagi, l'Oroku Saki es promet venjar son germà, i un cop ja ha esdevingut adult, el Clan del Peu l'envia a Nova York on crearà una branca del clan ninja, i es farà conèixer com a Shredder. Arribarà el dia en que en Saki trobarà on viu la parella i els matarà, però durant el combat la gabia on viu l'Splinter es trencarà i serà alliberat. A partir d'aquí la rata viurà pels carrers de la ciutat.

Un dia, l'Splinter serà testimoni d'un accident viari. Un home cec trasvessava el carrer, quan un camió s'hi acosta, un jove salva l'home, però amb el cop de volant del camió, s'obren les portes posteriors, en surt disparat un flascó el qual rebota al cap del jove, i d'aquí va rebotant pel carrer fins a impactar a una peixera que un nen porta on hi ha 4 tortugues. La peixera es trenca i tortugues i flascó cauen a les clavegueres. Resultat el flascó es trenca del qual en surt un moc verd i les tortugues en queden impregnades. L'Splinter que hi havia baixat, en agafar les tortugues també en queda impregnat. L'endemà els 5 havien crescut considerablement, i amb el pas del temps, anirien adoptant forma humanoide, essent bipedes, amb la capacitat de parlar, intel·ligents, i l'Splinter entrenaria els tortugues en les arts ninja que havia aprés d'en Yoshi. Així van neixer les Teenage Mutant Ninja Turtles, Les Tortugues Ninja, Mutants i Adolescents.

L'Splinter els hi encomana una missió, derrotar l'Oroku Saki, l'Shredder. Després de desafiar-lo, les quatre Tortugues i el temible Shredder es troben cara a cara, però tot i que el malvat ninja hi va amb els seus ninja del Clan del Peu, les Tortugues els derroten. El seu enemic acaba mort per una explosió provocada per ell mateix.

Si feu memòria, notareu les diferències amb la sèrie respecte els orígens del mutants. Breument, a la sèrie en Saki para una trampa a en Yoshi qui no pot reverenciar-se al líder del clan, i es veu obligat a marxar. A Nova York, viu a les clavegueres i un dia es troba amb quatre tortugues envoltades d'un moc, les quals adoptaran forma humanoide pel contacte amb l'humà, i en Yoshi que havia tocat una rata, adopta aquesta forma. Així doncs és en Yoshi qui esdevé l'Splinter.

Número 2: Un cop havent derrotat l'Shredder, les Tortugues i l'Splinter es queden sense objectiu, però una nova amenaça. El Doctor Baxter Stockman ha creat una sèrie de robots anomenat Mousers (No recordo el nom en català) el quals serviran per eliminar les rates de Nova York, però l'April O'Neil, la seva ajudant, descobreix els veritables, aconseguir grans sumes de diners mitjançant els mètodes que sigui, i es veu amenaçada pel doctor. En la seva fuga, perseguida pels Mousers, es topa amb les Tortugues que la salven, caient desmaiada pels esdeveniments. Al cau de les Tortugues, en despertar-se, l'Splinter li explica qui són ells 5. Tornen al laboratori, on derroten l'Stockman no sense avisar abans els Mousers per que vagin tots cap allà, i en l'últim moment entre en Donatello i l'April aconsegueixen desconnectar tots els Mousers.

Número 3: Seguidament retornen cada uns a casa seva. Un cop al cau, les Tortugues el troben tot destrossat i el mestre Splinter no hi és. Es posen en contacte amb l'April, la qual els hi ofereix allotjament, i els va a recollir al punt de trobada amb la seva furgoneta, però fins a casa de la noia, es veuran immersos en una persecussió policial, ja que aquests han confós la furgoneta per una altra. Finalment aconsegueixen arribar a casa de l'April on cauen adormits.
A l'epíleg d'aquest número, se'ns explica que li passa a l'Splinter. Estava tranquil a a casa quan apareixen 4 Mousers. Els derrotar queda ferit, marxa del cau però llavors es rodejat per més d'ells, però inesperadament marxen (quan l'Stockman els crida que vagin cap al laboratori). Erra pels túnels fins que apareix una gent que sentint-lo parlar els salven, són membres del TCRI. En despertar-se es troba en un llit, curat, quan intenta marxa del lloc, en passar per davant d'una habitació, veu que la gent en realitat són robots controlats per una criatures similars a cervells.

Capítol especial Raphael: Yo, mí, conmigo: En una sortida per calmar-se després d'esbatussar-se amb en Michelangelo, en Raphael voltant pels carrers coneix un paio que va d'heroi però que també se'n va de l'olla, en Casey Jones, després d'una llarga baralla entre ells dos faran una treva i una certa amistat.

Número 4: Preocupats per on deu ser el seu mestre, decideixen canviar d'aires i fer una sortida nocturna.  Voltant es troben rodejats per membres del Clan del Peu que volen venjar-se, i un cop derrotats, les Tortugues es troben cara a cara amb l'Edifici del TCRI, les quals les lletres estaven escrites al flascó del mocs mutàgens i que encara conserven. L'endemà, les Tortugues Ninja hi tornen per esbrinar sobre per que són el que són i s'hi infiltren. Buscant habitacions, en una per casualitat hi troben el seu mestre en animació suspesa en una màquina, però en voler-lo treure'l arriben els extraterrestres dins el seus robots, i comença la batalla. En el transcurs i en trobar una possible sortida, les Tortugues s'enfilen a una mena de plataforma i accidentalment en Michelangelo activa una la màquina de la plataforma, i llavors els 4 germans envoltats per una llum desapareixen.

Número 5: Les Tortugues han estat teletransportades a la ciutat de Peblak, al planeta D'Hoonib. Allà salven un robot d'uns soldats que resulta ser en realitat un científic, en Honeycutt, el qual per accident la seva ment va ser transferida al seu robot, i a més a més posseeix la clau per tal que les Tortugues puguin tornar a la terra, però aquesta clau, la tecnologia de translocació, també és el motiu pel qual és perseguit, ja que es pot fer utilitzar com a arma, tant pels soldats com pel triceratons, uns triceratops humanoides, els quals el capturen i se l'emporten a la seva nau, marxant del planeta. Les Tortugues però aconsegueixen entrar també a la nau.

Número 6:  Arriben al planeta Triceraton, on el seu Primer Líder vol persuadir en Honeycutt per tal que faci l'arma. Per fer-ho, un cop capturades les Tortugues, les quals les troben a la nau, les envia a una arena de combat, on lluiten i guanyen els seus contrincants, i seguidament alliberen en Honeycutt i agafen el Primer Líder com a ostatge per tal de facilitat la fugida, però en el transcurs d'aquesta el Líder es mort, i quan les Tortugues i en Honeycutt es veuen rodejats pels triceratons, són envoltats per una llum i Tortugues, Honeycutt i alguns triceratons desapareixen.