dilluns, 20 de maig del 2013

TMNT: Las Tortugas Ninja vol. 3

Títol original: Teenage Mutant Ninja Turtles #11, 19 a 21 i 28 USA, i Tales of the TMNT #2
Autors: Kevin Eastman i Peter Laird
Publicat per: Norma Editorial, maig 2007.
Format: Rústic, 240 pàgines, B/N + 8 Color
Preu: 15€

Tornem amb les Tortugues Ninja amb el seu volum número 3. Les històries que inclou formen part de l'arc argumental de l'exili a Northampton dels protagonistes després de la gran derrota que van patir a mans de l'Shredder i el Peu. Però durant aquest exili retornaran a Nova York per enfrontar-se per últim cop amb l'Oroku Saki, l'Shredder.

Número 11 Historias reales: A Northampton, a principis de 1987, està cobert de neu, mesura que passen els dies, tots a la seva manera intenten refer-se de la humiliant derrota contra l'Shredder i de l'April de la pèrdua de casa seva. Arriba la primavera i els nous aires també arriben per tots.

Número 19 Retorno a Nueva York parte 1: Al cap d'un any de l'exili a Northampton, en Raph torna a Nova York, abans però barallant-se amb en Leo. Un cop a la ciutat s'enfrontarà amb el Peu a les clavegueres, on hi trobarà un nou aliat, un tricerató dels que van ser teletransportats a la Terra.  

Número 20 Retorno a Nueva York parte 2: Amb l'ajut del tricrerató Zog, el qual per culpa de l'atmosfera terrestre té el cervell molt atrofiat, les Tortugues s'infiltren al Quarter General del Peu on mesura que avancen s'ha d'enfrontar als ninja. En Zog caurà mort en ser derrotat per 3 formes mutants de l'Shredder. 

Número 21 Retorno a Nueva York parte 3: El combat es fa molt dur. En Raph però decideix anar directe cap l'Shredder desobeint en Leo, però aquest el segueix i el troba força fumut per culpa de la batalla contra uns ninja del Peu. En Raph torna amb els altres dos i en Leo continua endavant trobant-se cara a cara amb l'Oroku Saki "Shredder". Resulta ser que dels trossos que en van quedar fa tres anys en la primera batalla contra les Tortugues, mitjançant cucs i tota una sèrie d'experiments, en Saki va tornar a la vida. Els tres monstres anteriors són experiments. El combat entre els dos líders es molt intens, però acaba amb la mort d'en Saki. L'edifici acaba explotant degut al combat dels altres tres amb el Peu. Un cop a l'antic cau, van al riu on hi deixaran el cos de l'Oroku Saki cremant-se. 

Tales of the TMNT nº2 ¡Muy Astuto!: Les Tortugues des de Nothampton, van a patrullar a la ciutat propera d'Springfield. Allà es trobaran amb un personatge que al final coneixeran com a Ningú (Nobody) i que l'ajudaran a aturar una colla de traficants d'armes.

Número 28 Hijos de la Edad del Silencio: Les Tortugues, l'April i en Casey, per indicació de l'Splinter, fan una excursió navegant per un riu proper de Northampton. Allà s'hi trobaran 5 homes-peix, dels quals la única femella trobant-se molt malalta mor. Els quatre mascles doncs són els últims membres de la seva espècie, fent una comparació amb les Tortugues Ninja, també els 4 i únics de la seva mena.