divendres, 10 de maig del 2013

TMNT: Las Tortugas Ninja vol. 2

Títol original: Teenage Mutant Ninja Turtles #7 a 10 USA, TMNT: Donatello, TMNT: Michaelangelo i TMNT: Leonardo
Autors: Kevin Eastman i Peter Laird
Publicat per: Norma Editorial, març 2007.
Format: Rústic, 232 pàgines, B/N + 8 Color
Preu: 15€

Finalitzat el segon volum de les TMNT. Comencem el volum tancant l'arc argumental del viatge especial de les Tortugues i acabem el volum amb el retorn de l'arxienemic dels nostre ninja mutants. A més en Mike, en Don i en Leo tindrà el seu propi capítol, tal com en Raph el el va tenir al primer volum.

En al ressenya del primer volum no ho vaig comentar però per seguir els fets i la cronologia del còmic original segueixo la Viquipèdia pròpia de les Tortugues Ninja: la Turtlepedia. Per aquí, revisant l'ordre dels capítols veiem que divergeix respecte l'ordre presentat al volum. Pel que en principi ha de ser l'ordre correcte és el següent:  #7, Mike, #8, Don, #9, Leo, #10. 

Sigui com sigui, tot seguit us poso un breu resum dels corresponent capítols tal com surten ordenats al volum.

Número 7: Les Tortugues i tres triceratons són transportats al TCRI, allà després de la confusió incial amb els altre extraterrestres, i en deixar fora de combat els triceratons, la resta a través de l'Splinter entren en raó, recuperant l'origen dels mutants, essent el mutagen dels extraterrestres. Les forces de seguretat de la ciutat i l'exercit han envoltat l'edifici amb la intenció d'entrar-hi. A contra-rellotge, arreglen la màquina de translocació, teletransportant tot déu al planeta dels extraterrestres. Segons després els humans entren a la sala però ja no hi ha ningú i poc hi fan ja que falten 5 minuts per l'autodestrucció. Les Tortugues i l'Splinter són retornats a la Terra just al bany de l'April.

Capítol especial Donatello:  Kiriby y el cristal mágico: En Donatello coneix a en Kirby el qual amb gràcies a un cristall tot el que dibuixa esdevé real durant pocs minuts, però una cosa no va desaparèixer una mena de portal, el qual els dos els travessen i van a parar a un altre món. Però degut a una sèrie de fets, només en Don tornarà al món "real".

Número 8: En aquesta nova aventura les Tortugues accidentalment per culpa d'un disputa de parella realitzaran un viatge temporal a l'època dels dinosaures. Per sort tot i passar força temps en aquell espai temporal, retornaran al seu temps.

El capítol original tenia la col·laboració de Dave Sim aportant-hi el seu personatge Cerebus. Suposo que per qüestió de drets, en llicenciar l'obra fora dels EUA, s'ha hagut s'ha hagut de redibuixar el capítol d'aquí que en Cerebus no aparegui en aquesta edició.  

Número 9 El traspaso (dibuix de Michael Dooney): Aquesta història correspon a un flaixbac. L'Splinter i les 4 Tortugues preadolescents han d'ajudar a un jove japonès de Nova York, últim descendent del clan samurai Gosei.

Capítol especial Michaelangelo:  Los alienígenas de la Navidad: En Michaelangelo surt a fer una volta a la Nit de Nadal. Durant els transcurs es farà amic d'un gat, que anomenarà Klunk, i tindrà la missió de portar unes joguines a un orfenat.

Capítol especial Leonardo: Donde las dan... ¡Las toman!: És la Nit de Nadal, en Leo ha sortit a fer exercici mentre els altres preparen els ornaments i el sopar. En Leo però es troba amb els soldats del Peu. Tot estar sol s'en surt força bé, i els va perseguint, i van a parar un descampat, allà però es retroba amb l'Schredder qui es pensaven que havien aniquilat. Els Peu retornen a en Leo a ca l'April malferit com un avís i advertència.

D'aquest volum cal remarca les diferencies de dibuix que hi ha entre les escenes d'en Leo, amb molt més detall i de tematica més fosca, que les altres més senzilles. Diferenciant molt el context en que es troben els personatges. 

Número 10 El compañero silencioso: Encara amb la sorpresa d'en Leo malferit i havent pronunciat el nom Shredder, de cop i volta apareixen més ninja del Peu, iniciant-se una batalla al pis d'en Leo. Desfent-se d'uns però apareixent d'altres, el pis va quedant destrossat i baixen a la botiga. Allà però els espera l'Shredder en persona i més ninja però també hi ha en Casey Jones que ajudarà les Tortugues. La batalla estan intensa que l'edifici s'incendia. Alguns cotxes de policia ja han arribat a lloc, i per tant la retirada és imminent, tant pels uns com pels altres. Les Tortugues amb en Leo malferit, el mestre Splinter, l'April i en Casey després de contemplar com la casa de l'April es crema, es dirigeixen amb cotxe i remolc cap a Northampton.

3 comentaris:

scaramanga ha dit...

He de llegir el còmic d'Eastman i Lair i animar-me amb Usagi Yojimbo, que sóc un tortuguero del 15 i només vaig llegir la primera edició de les Tortugues a "El Tebeo de El Periódico".

Moroboshi ha dit...

Sempre he trobat una oportunitat perduda aquesta col·lecció, que se salta molts números i abarca un període molt curt. :(

I jo també recordo les Tortugues d'El Periódico! Tenien l'aspecte gràfic com el dels dibuixos animats!

Llop Segarrenc ha dit...

Això de les Tortugues d'El Periodifico no ho recordo gens.

Ja he vist que hi falten molt números, i a més posant-ho com a "Col·lecció Completa". Ho he preguntat a Norma a veure que em diuen.