dimecres, 4 de setembre del 2024

Las Tortugas Ninja: El último Ronin II - Reevolución núm. 1: Cielo rojo mañanero

Títol originals: Teenage Mutant Ninja Turtles: The Last Ronin II - Re-Evolution núm. 1: Red sky at dawn USA
Autors principals: Kevin Eastman i Tom Waltz (guió), Esau i Isaac Escorza, i Ben Bishop (dibuix), Luis Antonio Delgado (color), i Esau i Isaac Escorza (portada)
Traducció per: Guillermo Ruiz Carreras
Publicat per: ECC Ediciones, juliol de 2024.
Format: Grapa - 48 pàgines - Color
Preu: 5 €




 
Amb la finalització el passat març de Las Tortugas Ninja: El último Ronin - Los años perdidos amb la publicació del darrer número, hom podria pensar que el pròxim que ECC Ediciones ens anunciara seria el seu corresponen volum recopilatori, però amb l'anunci a l'abril de les novetats del mes de juliol, ens van sorprendre amb la seva tercera mini-sèrie Las Tortugas Ninja: El último Ronin II - Reevolución amb la publicació del seu primer número titulat Cielo rojo mañanero (Red sky at dawn)

En la seva edició original d'IDW, el primer capítol es va publicar el passat març, i el segon, Playing God (Jugant a Déu), el passat juny. Com la resta de mini-sèries s'estima que tingui també 5 capítols.

Las Tortugas Ninja: El último Ronin - Re-evolución compta amb Kevin Eastman i Tom Waltz com a guionistes, Esau i Isaac Escorza com a dibuixants, juntament amb la col·laboració de Ben Bishop en unes pàgines, i en Luis Antonio Delgado en el color.

A la mini-sèrie Los años perdidos, se'ns va explicar que va estar fent en Michelangelo entre la mort de la seva família i abans d'emprendre el camí de retorn a Nova York per l'enfrontament final contra el Clan del Peu. Paral·lelament, se'ns mostrava la segona generació de Tortugues Ninja, entrenades per la Casey Marie Jones, i com aquestes anaven creixent i millorant en l'art del ninjutsu.

Se'ns van presentar a l'epíleg d'El último Ronin, la mini-sèrie original, i ara després de quinze anys, ja són unes tortugues ninja adolescents com els seus predecessors. Aquesta nova generació està formada per la Moja, la Yi, i l'Odyn i l'Uno. Dues noies i dos nois, respectivament.

Els seus respectius noms també estan relacionats entre ells. Totes elles es diuen U (1) en diferents llengües. Segons l'ordre en què els he escrit abans són suahili, xinès, ucraïnès i italià, que són algunes de les llengües que es va trobar en Michelangelo al llarg dels seus viatges durant Los años perdidos.

Així havent passat més d'una dècada des que en Michelangelo, l'últim Ronin, va derrotar definitivament el Clan del Peu, la ciutat de Nova York es troba en un estat de decadència constant. Atur, gent que ha de viure al carrer, misèria en general, i amb les autoritats minimitzant-ho el màxim que poden. Un perfecte cultiu per tal que diverses bandes lluitin pel control econòmic i polític de la ciutat, amb el caos que això comporta, i el perill amb què han de conviure els bons ciutadans.

La Casey Marie com a líder de la resistència, que al seu dia va lluitar contra el Clan del Peu, fa el que pot contra aquestes diverses bandes, però de mica en mica es van quedant sense recursos i les seves forces es van limitant, mentre que els altres va creixent i fent-se més forts.
Així, finalment ha arribat l'hora que aquelles joves tortugues adolescents i també entremaliades, a qui ha educat i ha vist créixer, surtin de les ombres, i així intervinguin en la seva primera lluita contra aquells que només cerquen el caos. 

Ha arribat l'hora que
aquesta nova generació de Tortugues Ninja lluitin per restaurar la pau dels carrers de Nova York.

Al final del número, hi tenim quatre portades alternatives de Kevin Eastman, Ben Bishop (dues portades) i Freddie E. Williams II

Per acabar, poso el calendari de les obres de la franquícia que està publicant ECC; a partir de les que em queden per llegir ja publicades i les futures que arribaran pròximament: 

- Per part de la sèrie regular, el pròxim setembre, ens arribarà el volum 21.

- Per Las Tortugas Ninja: El último Ronin - Reevolución, el segon número sortirà el setembre. A més a l'octubre reediten per tercera vegada el volum de la sèrie original. El juny va sortir la segona edició. 
 
Calendari de les sèries i amb portades confirmades, les que em manquen per llegir i les futures.


Setembre: Vol. 21 i El último Ronin II - Reevolución núm. 2