dilluns, 2 de setembre del 2024

Universo Power Rangers

Títol: Universo Power Rangers
Títols originals: Power Rangers Universe #1-6
Autors: Guió: Nicole Andelfinger. Dibuix: Simone Ragazzoni. Color: Mattia Iacono. Portada de Songmuang Chuaynukoon.
Traducció per: Ariel Abinati
Publicat per: Moztros, juliol de 2024
Format: Rústic - 17 x 26 - 160 pàgines -  Color
Preu: 17,50 €



 
 
 
En plena publicació de la segona fase dels còmics de Power Rangers, aquest passat juliol, Moztros va publicar un volum únic de la franquícia que expandeix el seu univers, que justament es titula Universo Power Rangers (Power Rangers Universe), consta de 6 capítols, publicats entre el desembre de 2021 i el maig de 2022.

En aquesta història ens remuntem als orígens de les primeres connexions entre aquells que anomenem rangers i la coneguda Xarxa de Metamorfosis. Així doncs, es posa la primera pedra de tot el que vindrà després, i que les sèries de còmic que hem anat veient han expandit allò que vam veure a les corresponents sèries de televisió. En certa manera podria ser el còmic número 0.

En un passat remot, quan una misteriosa força enemiga arriba al seu planeta, uns joves obtindran uns estranys poders per poder-hi enfrontar-se. Aquests poders provenen de diferents punts de l'espai-temps, i els podran utilitzar gràcies a l'aparició d'un misteriós individu conegut com a Morfonauta, un individu que prové d'un passat llunyà i que té una forta connexió amb la Xarxa de Metamorfosis.

Però aquests poders són inestables, i hauran de cercar la manera d'estabilitzar-los, no només per lluitar contra les forces enemigues sinó també per salvar-se a si mateixos, ja l'ús inadequat els hi podria comportar la mateixa mort. Així, quan ho aconsegueixen esdevenen el que es coneixerà com a Squadron Rangers, comptant amb uns nous poders que els canviarà per sempre com també el seu planeta. 

Aquesta història de Boom! Studios, dóna explicació a dos elements de la franquícia.  Per una banda, explora els orígens de l'anomenat Phantom Ranger i les seves connexions amb la Xarxa de Metamorfosis.

I, per altra banda, adapta els vestits dels cinc rangers principals de la sèrie Super Sentai Gosei Sentai Dairanger, creant també nou Black Ranger original, donant lloc als sis Squadron Rangers d'aquesta història. Recordem que aquests vestits es van ometre a l'adaptació de la segona temporada de la sèrie Mighty Morphin Power Rangers (només es va usar el vestit del Kibaranger adaptat a Mighty Morphin White Ranger) i anys més tard, es van utilitzar mitjançant imatges de la sèrie Kaizoku Sentai Gokaiger a Power Rangers Super Megaforce com un dels "Nous Poders" dels Rangers.
 
Aquest volum a diferència de la resta dels publicats de Power Rangers ha estat publicat en tapa tova, ja què en no formar part de la continuïtat, es vol així els possibles lectors s'apropin a aquesta obra. 

Com sempre cada capítol, al principi i al final, té la seva portada oficial i alternativa; sent les primeres de Dan Mora, i les segones de Goñi Montes.  A més, al final del volum també hi tenim una galeria de portades, sent els seus autors els següents: Karen S. Darboe, Guillaume Martinez, Simone Ragazzoni, Kath Lobo, Ivan Tao, Raul Allen, Songmuang Chuaynukoon, Helena Masellis, Michael Ivan i Nicholas Draper-Ivey.

Després de la publicació d'aquest volum únic Universo Power Rangers, com a novetat de setembre, arribarà el tercer volum de Power Rangers.