dimecres, 9 de maig del 2012

La visió d'Escaflowne

Títol: La visió d'Escaflowne (The vision of Escaflowne). Edició Col·leccionista
Títol Original: 天空のエスカフローネ; Tenkū no Escaflowne; Escaflowne del cel.
Estudi d'animació: Sunrise
Número d'episodis: 26
Llicenciat per: Selecta Vision, 2010

La visió d'Escalfowne o simplement Escaflowne és una serie produïda per Sunrise estrenada a Japó a l'abril de 1996, la qual vaig conèixer quan es va emetre a l'antic 3XL.net (o .cat), ara mateix en desconec l'any. 



Escaflowne és un anime que engloba diferents generes: Mechas, fantasia i romanç. És a dir que tant té aspectes de shônen com de shôjo, ampliant així el seu public. 

La Hitomi Kanzaki es una adolescent que un dia es troba amb es troba amb un misteriós noi, el qual després de matar un drac, els dos es veuran transportats mitjançant una columna de llum al mon del qual prové el noi, Gaia. El noi és en Van Fanel, el jove rei de Fanelia. El dia de la seva coronació, els guymelef, armadures robots gegants,  de l'Imperi de Zaibacher ataquen Fanelia, i per tal d'enfrontar-se l'enemic, en Van fa un pacte de sang amb el guymelef del regne de Fanelia, l'Escaflowne, per així poder pilotar-lo. Així doncs en Van Fanel, la Hitomi, la Merle, la noia gata amiga d'en Van, amb l'ajut de l'Escaflowne, hauran de fer front amb a l'Imperi de Zaibacher, no sols, si no amb l'ajut d'amics que aniran coneixent al llarg dels episodis. 

Al passat 17è Saló del Manga (2011), en vaig comprar l'Edició Col·leccionista, que va ser novetat de Selecta Vision de l'any anterior (2010). Però tot i tenir la sèrie des de fa un mesos no l'he començat a veure fins ara aquest passat abril. Aquesta edició conté:

- La sèrie completa de 26 episodis.
- Llibre d'il·lustracions original de Hiroshi Osaka
- Llibre d'esbossos de producció.
- Llibre de l'storyboard del primer episodi
- La bibilia d'Escaflowne: Amb resums dels episodis, descripció de personatges, altra informació de la sèrie, i entrevistes als responsables de la serie. 
- Baralla de cartes del tarot
- 2 DVDs d'extres, on en un DVD hi ha 6 episodis de al versió de TV.

A partir de la sèrie s'han creat dos mangas, un shônen i un shôjo, i també una pèl·licula. Aquesta va ser estrenada al Japó, quatre anys després de la sèrie, al juny del 2000. Aquesta llicenciada també per Selecta Vision, incloent també àudio en català, la vaig comprar ja fa uns anys, no recordo quants. 

La pel·lícula es una reinterpretació del mite de l'Escalflowne. L'argument doncs no és el mateix, té un carie més fosc. Els personatges principals també tenen papers diferents i amb un disseny diferent, alguns més que altres, l'Escaflowne mateix té un aspecte més organic que el de la sèrie. Però tot i així es manté l'esperit de la sèrie original i la relació entre en Van i la Hitomi.