divendres, 11 de maig del 2012

Simiocràcia. Crònica de la gran ressaca econòmica

Títol Original: Simiocracia. Crónica de la gran resaca económica
Autor: Aleix Saló
Publicat per: Debolsillo (Random House Mondadori), abril 2012
Format: Llibre de butxaca, 144 pàgines.
Preu: 9,95€

L'any 2009, Aleix Saló va publicar Fills dels 80. La Generació Bombolla, una obra a mig camí entre còmic i llibre il·lustrat, on ens relata l'evolució dels nascuts als anys 80, amb una bona dosi d'humor i rialles. L'any 2011, va aterrar amb Españistán. Este país se va a la mierda, còmic en el qual el seu protagonista haurà de viatjar per un estrany país per tal d'anular la seva hipoteca la qual no pot pagar. I enguany ens presenta Simiocràcia. Crònica de la gran ressaca econòmica

A Simiocràcia, Aleix Saló ens presenta un assaig il·lustrat sobre la crisi econòmica en la que estem vivint i convivint. De manera senzilla i entenedora ens explica quins factors l'han originat, la incompetència, estupidesa i egoisme entre d'altres coses que hi ha des de les "altres esferes", dits banquers, governants i especuladors, els quals en el seu diccionari personal el terme "crisi" no hi existeix. 

Però per situar-nos en la crisi actual, l'autor també fa referencia altres crisis econòmiques que hi ha hagut al llarg del segle XX, començant pel Crac del 29 com a pròleg, o la crisis d'Alemanya després de la Primera Guerra Mundial, que va comportar que cert individu arribés a pujar al poder, i també on la industria bèl·lica dels EUA va ser un del motors econòmics per superar la seva crisi, per la imminent Segona Guerra Mundial. I hom mira a l'actualitat mundial i no és difícil veure-hi certs paral·lelismes.
 
Un no sap com ni quan s'arribarà a solucionar tot això, però de les mencionades "altes esferes" no cal esperar-ne res, i és que aquests si no ha quedat clar l'únic que els interessa es tenir les butxaques plenes de bitllets. 

I és que ja ho diuen que l'home és l'únic animal que ensopega 2 o més vegades amb la mateixa pedra.

Simiòcracia, un llibre sobre temes econòmics però amb els bons tocs d'humor que caracteritzen l'Aleix Saló.