dissabte, 6 de febrer del 2016

Bola de Drac Z Kai. Els capítols finals: 114 a 118. Valoracions



Després dels últims esdeveniments de la darrera setmana, en aquesta de l'1 al 5 de febrer,  ja ens hem posat de ple en l'entrellat i  les batalles contra els enemics d'aquesta saga. Els episodis emesos han estat els següents:

  • 114: El secret del Majin Bu. Es prepara un complot
  • 115: La trampa del malvat bruixot Babidi i en Dabra, el rei de l'infern
  • 116: No subestimeu mai un superguerrer! Demostració de força d'en Vegeta i en Son Goku
  • 117: Qui serà el gran vencedor? Un combat de tots contra tots
  • 118: Aquesta canalla és increïble! El combat contra l'A-18!

- Sinopsi:
En Goku, en Vegeta, en Cor Petit i en Krilin acompanyen el Kaioshin en la persecució d'en Yamu i l'Spopovich. Un cop recuperada la seva energia gràcies a en Kibito, en Gohan i la Videl s'afegeixen a la persecució. El Kaioshin explica que en Yamu i l'Spopovich serveixen un bruixot malvat que es diu Babidi, que vol alliberar el Majin Boo, un ésser increïblement fort creat pel pare del bruixot, en Bibidi, i que en l'antiguitat que es dedica a destruir planetes. En arribar al lloc on estant amagats primer apareix un dels esbirros d'en Babidi, i seguidament dos individus més, un de baixet, el propi Babidi i un altre alt i ferm, en Dabra el rei del món dels dimonis, un individu terriblement fort que en Babidi ha pogut dominar gràcies a la foscor que resideix en ell. 

En Goku i els altres observen com en Babidi fa eliminar cruelment l'Spopovich i en Yamu. Els dos malvats elaboren un pla per atreure els nostres enemics a la nau. En Dabra mata en Kibito i converteix en Krilin i en Cor Petit en estàtues de pedra abans d'entrar a la nau. Només la mort del dimoni pot fer retornar en Krilin i en Cor Petit al seu estat normal. En Goku, en Gohan i en Vegeta van cap a la nau, tot i els advertiments del Kaio Shin, que també hi va. Un cop dins, en Pui Pui, un altre esbirro d'en Babidi, els explica les normes: per arribar on és el bruixot hauran de superar una sèrie de nivells en què es divideix la nau. Els tres saiyans decideixen lluitar per separat.

En Pui Pui s'enfronta a en Vegeta, en aquest primer nivell. Tot i que el bruixot intenta donar avantatge al seu lluitador transportant la batalla a Zun, el planeta natal d'en Pui Pui, on la gravetat és 10 vegades superior a la Terra,  en Vegeta el derrota amb facilitat, ja que aquesta gravetat no li suposa cap problema. Al segon nivell, en Babidi hi envia en Yakon, un dimoni espacial temible, i transporta la lluita al Planeta Fosc, el món de la foscor. Tot i que en Goku no té problemes per lluitar contra en Yakon sense veure'l decideix transformar-se en supersaiyà per posar-hi una mica de llum. En Yakon però absorbeix la llum de la transformació i en Goku torna a l'estat normal. Seguidament però en Goku es torna a transformar però aquest cop alliberant més energia, ocultant que ell pot arribar al segon nivell de supersaiyà, tal com en Vegeta entreveu. Davant de tanta energia, en Yakon s'empatxa i explota, així que els nostres herois avancen al tercer nivell.

En Babidí està mort de por després de la derrota dels seus dos primers esbirros, però en Dabra li assegura que se n'encarregarà personalment i es tanca a la sala de meditació per preparar-se pel combat. Mentrestant, al Gran Torneig de les Arts Marcials, els lluitadors que ham marxat queden desqualificats i el senyor Satan fer un combat de tots entre tots entre els cinc contrincants que queden per decidir el vencedor del torneig. Immediatament en Killa i en Jewel cauen eliminats per el Mighty Mask i l'A-18, respectivament, i llavors aquests dos comencen a lluitar aferrissadament, mentre en Satan s'ho mira com un espectador més. La dona d'en Krilin  sorpresa davant les habilitat del Mighty Mask mostra un clar avantatge sobre el seu contrincant.  Davant del desavantatge, en  Goten i en Trunks es transformen en supersaiyans. Llavors L'A-18 s'adona qui s'amaga darrera la disfressa del Mighty Mask i aprofita una ocasió per trencar la disfressa. Ara descoberts els dos nens, són desqualificats i fugen del Gran Torneig de les Arts Marcials. El títol de campió es decidirà entre l'A-18 i un senyor Satan mort de por. Els nens en la seva fugida es troben amb la Videl, i per altra banda, en Dabra que estava meditant pel seu combat ja ha acabat i ja està a punt. 
 
- Doblatge:
En Pui Pui és en Miquel Rodán. A Bola de drac Z era en Pep Ribas.
En Babidi és en Xavier Cassan. A Bola de drac Z era en Francesc Alborch.
En Dabra és en Ramon Canals. A Bola de drac Z era l'Enric Serra Frediani
En Yakon és en Jaume Mallofre igual que a Bola de drac Z.

- Traducció:
1. El pensament d'en Vegeta quan van cap a on és en Babidi és "Els superguerrers ens hauríem encarregat d'aquest Bu". Ara bé el que pensa en realitat amb unes paraules semblants és "Nosaltres els saiyans/guerrers de l'espai també ho hem fet això de destruir planetes".

2. Estrella Fosca és el planeta d'en Yakon, tot i així crec que seria més correcte Planeta Fosc, per la pròpies definicions de les paraules Estrella i Planeta.

3. A l'avançament del següent episodi de l'episodi del dimarts, sent sent la veu d'en Gohan dient "Trunks i Son Gohan", evidentment hauria de ser "Trunks i Son Goten".

4. A en Kiela, li han canviat de nom, a l'episodi de dijous li diuen Killa, ara bé, pronunciat amb ella en comptes de fer-ho amb l a l'estil anglès, per dir-ho d'alguna manera, com crec que hauria de ser.

5. A hores d'ara, ja portem cinc "bitxos raros" mínim, cosa bastant horripilant, i el que també ja cansa és sentir una vegada i altra "Kaioshin de l'Est", coi amb "Kaioshin" a seques ni ha prou, no sé pas d'on han tret aquesta mania.  

- Totes les Valoracions:
Saga dels Saiyans (1 al 17)
Saga d'en Freezer (18 al 54)
Saga dels Androides (55 al 66)
Saga d'en Cèl·lula (67 - 98)
Saga d'en Boo (99 - )

1 comentari:

Moroboshi ha dit...

De fet és el Kaiôshin de l'Est, però sí que llevat que estiguin narrant la batalla contra en Bû dels quatre Kaiôshin i el Gran Kaiôshin, és irrellevant i innecessari dir-ho cada cop.

Per cert, sobre Songoan de l'altra entrada... bé, és un nom massa establert que no s'han atrevit a tocar (i certament seria cacofònic), però que hi hagi Son davant del nom d'en Gohan i en Goten ha estat sempre així, sempre, i Son Goku s'ha fet servir menys. Incoherent, però és com s'ha fet sempre, i la tradició pesa. Pesa tant que ens hem de menjar el ridícul "Cor Petit".

5 "bitxos raros" portem, correcte.